Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

„Nem érzem magam veszélyben” – nyilatkozta még a Charlie Hebdo-ügy kapcsán a Népszava karikaturistája

Horváth Tamás

2020.05.01. 11:30

Pápai Gábor egy 2015-ös tévéinterjúban elmondta, ha lenne kedve, rajzolna „annyira vadakat”, mint a francia szatirikus lap meggyilkolt „művészei”. Úgy tűnik, öt évvel később lett kedve.

Mint arra még alighanem sokan emlékeznek, 2015 januárjában dzsihadista fegyveresek hajtottak végre terrortámadást a Charlie Hebdo szatirikus hetilap párizsi szerkesztősége ellen. Az akciót, amelyben összesen 12-en haltak meg, az váltotta ki, hogy a Charlie Hebdóban rendszeresen jelentek meg vallásgyalázó rajzok. A terroristáknál, mivel muszlimokról volt szó, nyilvánvalóan az iszlámot kigúnyoló rajzok húzták ki a gyufát, de a karikaturisták a keresztényeket és a zsidókat sem kímélték, sőt.

A véres esemény után néhány nappal Pápai Gábor, a Népszava karikaturistája adott tévéinterjút Bárdos Andrásnak. Igen, arról a Pápai Gáborról van szó, aki néhány napja egy Jézus Krisztust meggyalázó rajzott tett közzé a Népszavában.

A Lukács Katalin által megvédett „művész” öt évvel ezelőtt még azt mondta, csupán azért nem rajzol „annyira vadakat”, mint a Charlie Hebdo meggyilkolt alkotói, mert nincs kedve. Bárdos András kérdésére 2015-ben azt is elárulta,

karikaturistaként nem érzi veszélyben magát Magyarországon.

Isten ne adja, hogy ez utóbbi bármikor is megváltozzon, de azért reméljük, Pápai Gábor ismeri azt a magyar közmondást, amiben korsó, kút és eltörés is szerepel.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére