Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Nocsak, nem csak Donáth Anna cimborál Jourovával?

Filipp Dávid

2020.10.10. 15:00

Csak Katalin, momentumos európai parlamenti (EP-) képviselő is feltűnt már az Európai Bizottság alelnökének társaságában, legalábbis virtuálisan.

Ha visszaemlékszünk, tavasszal a koronavírus-járvány első hullámában a magyar kormány rendkívüli jogrendet vezetett be, hogy sikeresen tudjon védekezni. Természetesen a hazai és nemzetközi baloldal felhördült, diktatúrát kiáltott, hetes cikkellyel fenyegetőzőt, volt minden.

Május közepén pedig Vera Jourová többek között Cseh Katalinnal szerepelt együtt a B’nai B’rith International zsidó szervezet egyik online eseményen, amelynek a témája a demokrácia és a járvány kapcsolata volt.

A cseh politikus nem fogta vissza magát, már a felvezetőjében bírálta a lengyel és magyar kormányokat: Varsó az elhalasztott elnökválasztás, Budapest pedig a vírustörvény miatt kapott újfent kritikát.

Cseh Katalin is odatette magát.

Arról panaszkodott, hogy az Orbán-kormány „bosszúból” kivérezteti az ellenzéki vezetésű önkormányzatokat, így azoknak a kiszolgáltatott helyzetükben esélyük sincs orvosolni a járványt. Cseh azért is lobbizott, hogy ne a kormány kapja az EU-s pénzeket, hanem az önkormányzatok.

A momentumos EP-képviselő Facebook-oldalán is elmélkedett egy sort az online konferenciáról.

Mint írta, Jourovával egyetértettek abban, hogy a helyi közösségeknek fontos lenne közvetlen támogatáshoz jutnia,

a magyar kormány tevékenységét pedig továbbra is szorosan felügyelik továbbra is.

A beszélgetést egyébként díszes társaságban rendezték, a német szociáldemokrata Dietmar Köster, a német zöldpárti Terry Reintke is részt vett.

Reintke – mögötte van a szivárványos zászló – egyébként szerepel a Soros-listaként elhíresült lajstromon is, amelyen Soros megbízható európai parlamenti embereit listázzák.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére