Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Parádés: Karácsony még mindig a Tarlós-korszakhoz köthető fejlesztésekkel villog

888 / MTI

2020.09.21. 09:00

Míg több fontos fővárosi fejlesztési projekt megfeneklett vagy el sem kezdődött Karácsony Gergely főpolgármestersége alatt, addig a fővárosi önkormányzat baloldali vezetése a Tarlós István hivatali ideje alatt megkezdett beruházások „babérjait aratná le” – írta hétfői számában a Magyar Nemzet.

A lap szerint a legutóbbi példa erre, amikor Karácsonyék a napokban a XV. kerületben átadták az M3-as autópálya fővárosi kivezetőjénél a zajvédő fal eddig hiányzó szakaszát.

A beruházás részleteivel kapcsolatban Szeneczey Balázs, korábbi főpolgármester-helyettes a Magyar Nemzetnek elmondta: a közbeszerzési eljárás 2019 végén zárult le, így gyakorlatilag minden előkészítő munkát a Tarlós-féle városvezetés végzett el.

Terveket készítettek, végigcsinálták az engedélyezési eljárást, amelynek során néhány helyi vállalkozó folyamatosan próbálta „elgáncsolni az ügyet”, közel 600 millió forint forrást biztosítottak, és lebonyolították a közbeszerzési eljárást – közölte.

„Így az átadáskor azt állítani, hogy mi mostohagyerekként bántunk a XV. kerülettel, szemben velük, akik ilyen rövid idő alatt törlesztettek egy régi adósságot, az előzmények ismeretében enyhén szólva sem elegáns dolog, bár az utóbbi napok eseményeit követve úgy látom, ez már bevett gyakorlat”

- fogalmazott.
A Béke téri főgyűjtő csatorna megkezdődött építkezéséről, ahol – „Karácsonyék idegen tollakkal ékeskedtek a múlt héten is” – Schneller Domonkos, Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztésének végrehajtásáért felelős helyettes államtitkár elmondta: a Fővárosi Közfejlesztések Tanácsa még 2019 februárjában döntött arról, hogy sok száz millió forint állami pénzzel kiegészített európai uniós forrásból épüljön meg a nagy keresztmetszetű, hiánypótló csatorna.

A főváros jelenlegi vezetése nagy „történetmesélésbe” fogott, amely szerint a fővárosi önkormányzat hősiesen küzd a városlakókért, miközben a „gonosz” kormányzat kiéhezteti Budapestet. Karácsony és szövetségesei abban bíznak, hogy a budapestiek „megveszik” ezt a mesét, nem pedig a saját szemüknek hisznek.

Ezzel szemben a mindenki számára látható valóság az, hogy jelen pillanatban is százmilliárd forint feletti nagyságrendben zajlanak olyan beruházások, amelyeket a kormányzat támogat – mondta a helyettes államtitkár.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére