Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Pikó levélben fenyegeti a kerület háziorvosait

888.hu

2021.01.30. 12:50

Az érintett orvosok bocsánatkérést várnak Józsefváros polgármesterétől.

A balliberális polgármester kirúgással fenyegeti a kerület háziorvosait, csak mert lakossági panaszok érkeztek a háziorvosok elérhetőségével kapcsolatban. Pikó a levélben tényként közölte, hogy a háziorvosok nem látják el megfelelően a munkájukat, nem veszik fel a telefont a betegeknek.

A levélben az állt, hogy:

amennyiben a háziorvos a szerződésben vállalt kötelezettségeit írásbeli felszólítás után sem teljesíti, a szerződését az önkormányzat felmondhatja.
A hivatali dolgozók azzal védték a polgármestert, hogy Pikó nem is tudott a levélről, csak automatikusan aláírta. Többen válaszoltak a polgármester úr levelére, és „megállapodtunk azzal, aki a levelet írta – mert valószínűleg a polgármester el sem olvasta, csak aláírta –, hogy egy dologgal könnyen rövidre lehetne zárni a kérdést: amennyiben írnának nekünk egy másik levelet, amelyben elnézést kérnek a stílusért. Ez a levél azonban nem érkezett meg, pedig másfél hete beszéltük meg ezt a lehetőséget” – mondta a Hírnyolcnak Héczey András józsefvárosi háziorvos.

Fotó: Magyar Nemzet

Felvet bizonyos kérdéseket, ha a polgármester azt sem tudja, mit ír alá. Ez esetben két dolog történhetett: a polgármester tudta, hogy mi áll a levélben, csak az alatta/neki dolgozó munkatársak próbálják menteni Pikó becsületét vagy a polgármester valóban nem tudta, hogy mit ír alá, az pedig súlyos hanyagságról és alkalmatlanságról tesz tanúbizonyságot.
A polgármester úr levele, stílusa a legsötétebb Rákosi-érára emlékeztet minket. Ez nem stílus, főleg nem egy balliberális polgármestertől.
A Fidesz ezt a stílust itt a VIII. kerületben soha nem engedte meg magának. Maximálisan tisztelettudó és támogató volt a háziorvosokkal – mondta egy megsértett háziorvos a lapnak, aki hozzátette: a vita eredetét, a telefonos rendszer problémáját már korábban is jelezték az önkormányzatnak.
Azonban van amit Pikó András feltehetően nem tudott: a háziorvosokhoz bekötött vezetékes telefon nem jelzi ki, ha foglalt, nincs rajta hívásvárakoztatás, a hívó páciens azt szabad vonalként érzékeli. Mindemellett Józsefváros önkormányzatának honlapján, a Józsefváros.hu oldalon sokáig rosszul szerepeltek a rendelési idők is – számolt be a Magyar Nemzet.
A lap úgy tudja, mindemellett Józsefvárosban praxishiány van, nyugdíjas egészségügyi dolgozók, háziorvosok tartják rendelésüket. Ennek fényében azonban már nem csak modortalan, fenyegetőző és kioktató Pikó hozzáállása az ügyhöz, hanem egyszerűen érthetetlen is, pláne így pandémia idején.
De túlságosan nem lepődhetünk meg az eszetlen döntéseken, ugyanis mint arról már korábban beszámoltunk, Pikónak sikerült 15 hónap alatt 15 milliárd forintot elherdálnia a kerület kasszájából.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére