Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Plágiumbotránya miatt lemondott diplomájáról az Orbán Viktort támadó luxemburgi kormányfő

888.hu/MTI

2022.02.02. 17:00

Xavier Bettel luxemburgi kormányfő lemondott posztgraduális diplomájáról, miután tavaly október végén egy újságírói oknyomozó vizsgálat kiderítette, hogy a szakdolgozata túlnyomó részét plagizálta – írta kedden a Luxemburg Times hírportál.

 

Bettel a dolgozatot politikatudomány- és közjogszakos hallgatóként 1999-ben írta a kelet-franciaországi Université Nancy II. egyetemen, (mai nevén Université de Lorraine) az európai parlamenti választások lehetséges reformjáról. A Reporter.lu luxemburgi hírportál október végi tudósítása szerint

Bettel idegennyelvű forrásokat használt megjelölés nélkül, 54 oldalon keresztül az 55 oldalas dolgozatában.

Továbbá több mint 20 oldalt közvetlenül az Európai Parlament honlapjáról másolt ki, illetve egy görög uniós parlamenti képviselő kutatásából is átvett kilenc oldalt.

A Luxemburg Times az egyetem közleményére hivatkozva azt írja, hogy „Bettel munkája tartalmazott néhány olyan passzust, amely a pontatlan hivatkozások miatt egyfajta plágiumnak tekinthető”. A közleményben az áll, hogy Bettel visszautasította az egyetem ajánlatát, hogy módosítsa szakdolgozatát annak érdekében, hogy megtarthassa diplomáját. A kormányfő kérvényezte továbbá, hogy vonják vissza a diplomáját, „hogy eloszlassanak minden kétséget a tudományos fokozat érdemeit illetően, és elkerüljék az akadémiai munkába vetett bizalom elvesztését”.

A plágiumvád felszínre kerülésekor Bettel azt nyilatkozta, hogy „legjobb tudása és meggyőződése szerint írta a szakdolgozatot”, hangsúlyozva, hogy mind a témavezetője, mind az egyetemi zsűri elégséges osztályzatot adott neki, mivel tézise szóbeli megvédésében jobban teljesített, mint az írásbeli részben.

Bettel népszerűsége a luxemburgi választók körében a botrány kirobbanása után hét százalékponttal csökkent egy tavaly novemberi felmérés szerint.

A kormányfő 2013 óta irányítja a valamivel több mint félmillió lakosú nagyhercegséget a liberális Demokrata Párt színeiben.

Mint azt tavaly nyáron megírtuk, a neve onnan lehet ismerős, hogy

ő volt az az uniós miniszterelnök, aki tizenhét európai uniós kormányfőt kapacitált annak a nyilvános levélnek a megírására, amelyben kiemelte az LMBTQ-közösség jogainak és az unió közös alapértékeinek védelmét.

Magyarán a pedofiltörvényünk elleni összehangolt támadás szellemi atyjáról van szó, amely a gyerekek egészséges, kizárólag a szülő által biztosított fejlődését védi, és semmi szín alatt nem tartalmaz homofóbiát. Ezt csupán Xavier Bettel képzeli bele, s ezen gondolata alapján hergelte föl a többi miniszterelnököt Orbán Viktor ellen.

Ismeretes, hogy Bettel néhány évvel ezelőtt nyíltan vállalta másságát. Azt nem lehet tudni, hogy személyes érintettsége hozzájárult-e a hamis tartalmú levél kezdeményezéséhez, de hogy vannak benne indulatok, azt az állam- és kormányfők tavalyi csúcstalálkozóján Orbán Viktornak címzett mondat is mutatja:

Anyám gyűlöli, hogy meleg vagyok. És most ezt törvénybe foglaltad. Tisztellek, de ez egy vörös vonalat jelent. Az alapvető jogokról van szó, a másság jogáról.”

 

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére