Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Rogán Antal felesége semmilyen földet nem vásárolt

888.hu

2021.02.12. 10:00

Újabb baloldali álhír dőlt meg.

Január 31-én nyilvánosságra kerültek az országgyűlési képviselők vagyonnyilatkozatai, amelyekből kiderült, hogy Rogán Antal újra megnősült. Amint ez az információ napvilágot látott, a baloldali propagandagépezet keselyűként csapott le rá, cikkek sokaságában írták a miniszter feleségéről, hogy családjával együtt földbirtokos lett. Arról is beszámoltak, hogy a földvásárlást a Budapest Bank kedvezményes hitellel, alacsony önrésszel finanszírozta.

Csakhogy ebből egy szó sem igaz.

Az egész földvásárlási ügyet hazugságokon alapuló gyűlöletkampányra használta fel a baloldali sajtó. A cikkek megjelenése előtt engem egyik orgánum sem keresett meg, nem voltak kíváncsiak arra, hogy az általuk szerzett információk valóban igazak-e. A feleségem állami banktól hitelt nem kapott, és semmilyen föld nem került a tulajdonába. Ráadásul a jövőben sem szeretne földtulajdonos lenni”

– mondta a Magyar Nemzetnek Rogán Antal, aki házastársa védelmében szólalt meg.

Sem a feleségem, sem a családja nem kíván közszereplő lenni, nem is szeretnének kiállni a nyilvánosság elé, de a megjelent hamis cikkek kapcsán a család megtette a szükséges jogi lépéseket, ami természetesen nem megy egyik napról a másikra”

– nyilatkozta a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter.

A Budapest Bank eddig nem nyilatkozott az ügyben, hiszen a pénzintézeteket köti a banktitok, sem az ügyfelekről, sem a hitelekről nem adhatnak tájékoztatást. A család az elmúlt napokban felmentette a Budapest Bankot a banktitok alól, így az ma a nyilvánosság előtt is cáfolta a megjelent híreket.

A tulajdoni lapok tanúsága szerint a szóban forgó földterület nem került Rogán Antal feleségének birtokába, az ingatlanokon nincs és nem is volt jelzálog bejegyezve.

Ezt a baloldali újságírók is világosan láthatták, ennek ellenére a nyilvánosságot félrevezetve tényként kezelték a hírt, hogy a miniszter házastársa és annak családja óriási földbirtok tulajdonosa lett.

A Magyar Nemzet úgy tudja, hogy a sokat idézett szerződés soha nem jött létre, a miniszter felesége és családja nem vásárolta meg a földterületeket. A miniszter feleségének szülei ügyvédet bíztak meg az álhírek cáfolatával. Az ügyvéd a lap kérdésére elmondta, hogy ma a sajtótörvény alapján helyreigazítást kezdeményeznek az érintett baloldali lapoknál és portáloknál.

A Budapest Bank közleménye

A 2021. február 2-án, valamint azt követően megjelent sajtóhírekkel ellentétben a Budapest Bank Zrt. nem kötött földvásárlási célú hitelszerződést Obrusánszki Barbarával és szüleivel, ennek megfelelően nem folyósított hitelt erre a célra. Hamis és megtévesztő minden ezzel ellentétes állítás és közölt feltételezés. A Budapest Bank Zrt. ugyanakkor kedvező hitelkonstrukciói révén meghatározó helyet foglal el a földvásárlással kapcsolatos hitelezési piacon. A Budapest Bank Zrt. minden esetben a meghatározott működési rend mentén és a hatályos jogszabályoknak megfelelően végzi hitelezési tevékenységét.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére