Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Soros álciviljeinek ingerküszöbét nem éri el a Lánchíd körüli botrány

888.hu

2021.01.22. 11:00

Pedig azt ígérték, nagyon odafigyelnek majd.

Röviden foglaljuk össze, hogy mit is tudunk eddig a Lánchíd körüli botrányról.

  1. A nyertes A-Híd Zrt. bruttó 26,75 milliárd forintért végezheti a munkát, ez 5 milliárd forinttal több, mint a Tarlós István főpolgármestersége idején kiírt közbeszerzési eljárásban szereplő ár.
  2. Karácsony Gergelyék az újra kiírt közbeszerzésben több mint ötvenszeresére (!), 75 millióról nettó 3,76 milliárdra, bruttó 4,78 milliárdra emelték meg a kivitelezésre szerződést kötő cégnek fizetendő előleget.
  3. A főpolgármester nem tudta megmondani, hogy miért adtak 50-szeres előleget.
  4. Az MSZP-s Tüttő Kata, Karácsony egyik helyettese részt vett a közbeszerzésen nyertes A-Híd év végi rendezvényén.
  5. A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) tavaly ősszel jelentette be, hogy a Soros György érdekeltségeihez tartozó Transparency International Magyarországot (TI) bízták meg a Lánchíd felújítására kiírt közbeszerzési eljárás „független monitorozásával”.
Őket viszont egyelőre nem izgatja a Lánchíd.

A Mandiner beszámolója szerint azt ígérték, hogy a TI közbeszerzéssel kapcsolatos jelentései nyilvánosak lesznek a szervezet honlapján és a Lánchíd felújításával kapcsolatos tudnivalókat összefoglaló www.bkk.hu/lanchid oldalon. Ez a honlap viszont nem érhető el. A TI honlapján a „Lánchíd” kulcsszóra rákeresve mindössze egy, a megállapodásról szóló cikket találunk. Ebben egy link mutat a közbeszerzések közérdekből nyilvános adatait tartalmazó oldalra. A TI azonban azóta sem nyilvánult meg az ügyben. Sem a saját oldalán, sem itt, ahol ígérték.

A lap kérdéseket küldött a Transparencynek. Arra voltak kíváncsiak, hogy a korábban részletezett visszásságok fényében úgy látják-e, minden rendben van a Lánchíd felújítása körül, és akár igen, akár nem a válasz, miért nem nyilatkoztak eddig az ügyben.

A Transparency úgy válaszolt, hogy a közbeszerzési eljárás még nem zárult le, majd a szerződés aláírásával ér véget, amikor is maga a szerződés nyilvános lesz a közbeszerzési adatbázisban.

Állításuk szerint ezt követően fogják elkészíteni jelentésüket, amit természetesen nyilvánosságra is hoznak.

Felhívták a figyelmet, hogy „a közbeszerzési eljárás során a szerződéstervezet első, még a tárgyalások előtti változata került – kötelezően, a törvényi előírásoknak megfelelően – közzétételre a közbeszerzési adatbázisban, amely a tárgyalások során módosulhatott”. A végleges változat az aláírást követően lesz nyilvános, szintén a jogszabályi előírásoknak megfelelően.

Ezt követően jött egy kis jogi halandzsázás, ami a Mandiner szerint azért tűnik némileg irrelevánsnak, mert maguk is hozzáteszik, hogy ezek nem a jelen esetre vonatkoznak.

Kiemelték, eddigi tapasztaltak alapján az A-Híd Zrt. ajánlata volt a legkedvezőbb.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére