Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Stummer János a vereségük okát a Fideszben és a beszédfegyelem hiányában látja

888.hu

2022.04.14. 12:40

A Telexnek adott interjújából érzékelhetjük, hogy a Jobbikban nagy lehet a feszültség amiatt, hogy mik lehetnek a választási kudarcuk okai. Jakab Péterrel nincs jó viszonya, ahogyan a valóság érzékelésével is hadilábon áll.

 

Az interjú alatt érződött a Jobbik politikusán, hogy őszintén meglepte, hogy a magyarok többsége nem kért a Jakab-féle parizer-politizálásból. Úgy látja, hogy radikálisan meg kell újítaniuk a párt politikáját, de azt még nem tudta megmondani, hogy ő maga ezt milyen minőségben tudná megtenni. Arról se döntött még, hogy elindulna-e Jakab Péterrel szemben az elnöki pozícióért a nyár eleji tisztújítás során. Azonban azt tökéletesen látja, hogy

az ellenzéki térfélen is nagyon sok mindenkinek nagyon sok mindent át kell gondolnia.”

 

Elmesélte, hogy már 2018-ban katasztrofálisnak élték meg az elért eredményt, és ezt voltak képesek „mélyen alulmúlni”. Úgy látja, hogy valami egészen mást kell csinálni a pártnak, mint az utóbbi években.

 

Az eredményt még nem sikerült megfelelő mélységben értékelni. Meg van győződve arról, hogy helyben „technikailag és kommunikációban egy nagyon jó színvonalú kampányt” csináltak, érzése szerint felül is kerekedtek a fideszes jelölttel szemben (ennek ellenére nagyjából 9 százalékkal szenvedett vereséget, így nem kapott parlamenti széket a következő négy évre).

 

Hiába volt mögöttünk stabil politikai konstrukció, hiába raktuk bele az adott körülmények között elvégezhető munka maximumát, bizonyos külső körülmények, külső tényezők – nevezzük országos politikának – annyira meggyengítették a pozíciónkat, hogy olyan helyeken is maximum ikszelni tudtunk, ahol még a választás előtti napokban is azt gondoltuk, hogy bucira fogjuk verni a Fideszt.”

– értetlenkedett a Jobbik volt képviselője. A bukásukat pedig a Fidesz nyakába igyekszik varrni. Szerinte a kormánypárt hazug módon állította, hogy az ellenzék háborúba küldené a magyar fiatalokat. Erről azért egyeztessen a volt képviselőtársával, Potocskáné Körősi Anitával....

 

Továbbá Stummer János talált egy okot, hogy mi volt a pofára esésük egyik oka: a beszédfegyelem hiánya.

Aki politikusnak áll, tudomásul kell vennie, hogy minden megszólalásával a közvéleményt formálja, és minden mondatnak, szónak, hangsúlynak, szünetnek óriási jelentősége van. Senki nem úgy születik, hogy már megvan ez a képessége, de kutya kötelessége megtanulni, ha ilyen feladatra jelentkezik.”

 

Hozzátette, hogy olcsó megoldás lenne egyetlen személyt kijelölni felelősnek. Tudva, hogy Jakab Péter így tett Márki-Zay Péterrel, a kérdést illetően lehetnek feszültségek a párton belül.

Elmesélte, hogy 2020-as tisztújításon a pártelnök kijelentette, hogy nem szeretett volna vele együtt dolgozni, ennek okát azonban nem árulta el. Az alelnöki tisztségétől is megfosztották. Abban se értettek egyet Jakabbal, hogy merre kellene mennie a Jobbiknak.

Ez a párt nagyon komoly krízisbe sodródott bele az utóbbi kettő-négy-hat év következtében. Itt van egy forráshiány miatt leépítés előtt álló szervezet, itt vannak a sebeiket nyalogató és a túlélésre berendezkedő szövetségesek, a surranópályán pedig a csicskaellenzék szerepében feltűntek a régi ismerőseink, akiket most Mi Hazánk Mozgalomnak neveznek.”

– siránkozott Stummer.

 

Végül nyilatkozatából kiolvasva levonhatjuk a konzekvenciákat: mivel nem sikerült egyéniben nyernie mandátumot, márpedig szerinte csak az nyerhet aki „jó beágyazottságú, jó valóságérzékelésű jelölt”, így kijelenthetjük, hogy ő nem volt ilyen jelölt.

Ráadásul a szegény embert az ág is húzza: a pártja csupán a 121. helyre jelölte listán, így esélye se volt bekerülnie a Parlamentbe.

Ezt a magyar társadalom többsége annyira nem is bánja.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére