Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Szakítópróba, avagy Fegyőr vs. Böszme – második menet, mehet a boksz...

M. Kovács Róbert

2020.08.11. 12:25

Fekete-Győr András Momentum-elnök felszólította a DK vezetését, hogy azonnal zárják ki soraikból azokat az önkormányzati képviselőket, akik felfüggesztették tagságukat, hogy a helyi ügyekben ne a pártvezetés ukázai alapján kelljen dönteniük. Ez már maga a megvalósult balliberális demokrácia, amikor a központi utasítást megszegő tagokat a koalíciós partner hajítaná ki a pártból. Csak így tovább!

Az önkormányzati választásokon elért „siker” óta

egyre rozogább lábakon áll az ellenzék trójai falova, amelyben Gyurcsány Ferenc bújik meg.

A szerkezet Gödön recseg a legjobban, ahol a DK helyi képviselői nyíltan fellázadtak Gyurcsány ellen, felfüggesztették párttagságukat, hogy ne kelljen végrehajtani a központ utasítását, hanem helyi érdekek szerint szavazhassanak a momentumos polgármester, Balogh Csaba ellen.

Odáig fajult az ellentét, hogy

a Momentum ma már közleményben követelte, hogy a DK zárja ki soraiból a párttagságukat felfüggesztő képviselőket.

Vagyis Fegyőrék megmondanák Gyurcsánynak, hogyan csináljon rendet a saját háza táján.

„Hétfő délelőtt a Momentum Mozgalom és a DK vezetősége megállapodott arról, hogy hogyan lehetne békés mederbe terelni a gödi ellenzéki összefogásban támadt ellentéteket.

A DK vezetősége azonban hiába próbált meg mindent, nem volt képes megfékezni elszabadult gödi képviselőit,

akik a hétfő délutáni testületi ülésen megszavazták a Balogh Csaba ellen benyújtott előterjesztést. Az ülésen azt is

kijelentették, hogy felfüggesztik a DK-s párttagságukat, mert »nem akarnak a budapesti pártközpontoknak megfelelni«.

A Momentum Mozgalom megdöbbenéssel vette tudomásul, hogy a DK, az LMP és a Jobbik gödi képviselői

nem mutatnak semmiféle együttműködési készséget, és saját pártvezetőik kéréseinek sem hajlandóak megfelelni.

(...) Saját szavazóikat elárulva a Fidesz és a Samsung érdekeit képviselik, így méltatlanná váltak a tisztségükre. (...) Ezért

a Momentum Mozgalom felszólítja a Demokratikus Koalíciót, a Jobbikot és az LMP-t, hogy azonnal zárják ki a pártjaikból a Fidesszel szövetkező, az ellenzéki összefogást eláruló képviselőiket!”

Kemény szavak ezek egy olyan párttól, amely a 2018-as választásoknak még úgy ment neki, hogy „semmiféle együttműködést nem tudnak elképzelni a XX. század levitézlett pártjaival”. Mostanra már oda jutottak, hogy

megerősödött bázisuk várfokára kiállva ők utasítják az őszödi Böszmét arra, hogy mit kezdjen a saját embereivel.

Mindezt a „szent ellenzéki összefogás” eszméjére alapozva. De az a legszebb az egészben, hogy mindeközben Gyurcsány Ferenc lapít. Miután kedélyeskedett egyet Fekete-Győrrel Tihanyban és megígérte, hogy „csendben lerendezik a dolgot”. Kérdés, hogy a mostani nagy csendesség minek a következménye? A szégyennek, amiért nem tudott rendet tenni saját emberei között? A tanácstalanságnak, hogy most mit tegyen, amikor éppen fiatalokból igyekszik szavazótábort építeni, de mostanra teljesen szembekerült az elméletileg fiatal szavazókat gyűjtő lilákkal? Vagy – és ez a legvalószínűbb – igyekszik a háttérben valami kompromisszumot összehozni, nehogy ő bukjon nagyot az eset után? Gyurcsány eddigi „munkásságát” alapul véve hamarosan

csattanós válasz érkezhet a Momentum ultimátumára, már csak az a kérdés, hogy kin fog csattanni...

Kormánypárti oldalról persze szinte mindegy is az eredmény. Hiszen a gödi eset tökéletes példája annak, hogy egy

elvtelenül, kizárólag a választási eredmény érdekében összeverbuvált szövetség a mindennapok problémamegoldásaiban nem működőképes.

De ez a tény egyetlen számottevő ellenzéki politikust sem zavar meg abban, hogy továbbra is azzal etessék a választókat, hogy az „Orbán-rezsimet” csak együtt lehet megdönteni. Túl azon, hogy ez egyelőre még matematikai nonszensz, azért

most már a kormánnyal nem szimpatizáló választók számára is egyértelművé tették, hogy mire lehetne számítani egy baloldali győzelem esetén: a szivárvány minden színében pompázó helyi kiskirályok állandó háborúskodására a jelenlegi nyugalom, rend és fejlődés helyett.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére