Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Szeméremsértés miatt emeltek vádat Donáth László ellen

888.hu

2021.02.05. 16:10

A Donáth Anna apja elleni vádemelés a 2019-ben kirobbant zaklatási botránnyal kapcsolatos.

Vádat emelt ma az ügyészség Donáth Lászlóval szemben, akit 2019-ben gyanúsítottak meg emberi méltóságot sértő szeméremsértéssel és aljas indokból elkövetett könnyű testi sértéssel. A korábbi szocialista országgyűlési képviselő, evangelikus lelkész 2020. december 30-án elektronikus úton megkapta az eljárás összes dokumentumát, így az iratismertetéssel hivatalosan is befejeződött a nyomozás rendőrségi szakasza – számolt be a Magyar Nemzet.

A Budapesti II. és III. Kerületi Ügyészség a mai napon vádat emelt egy férfival szemben

aljas indokból elkövetett könnyű testi sértés bűntette és folytatólagosan elkövetett szeméremsértés vétsége miatt.”

Az ügyészség álláspontja szerint feljelentés, orvosi iratok, tanúvallomások és igazságügyi pszichológus-szakértői vélemény bizonyítja a cselekményeket. Az ügyészség indítványozta, hogy a bíróság – tárgyalás mellőzésével – büntetővégzésben szabjon ki végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetést a vádlottal szemben – közölte a lap kérdésére a Fővárosi Főügyészség.

Az evangélikus lelkész ügyében több mint egy éve kezdett nyomozásba a rendőrség, miután fény derült több zaklatásos esetre. Donáthot a Gaudiopolis Békásmegyeri Evangélikus Szeretetház – ahol a lelkész a mai napig dolgozik – takarítónője jelentette fel, mert állítása szerint bántalmazta, a falnak szorította és a nyakát szorongatta Donáth László. Az áldozat férje a TV2-nek elmondta, feleségének mindezt azért kellett elszenvednie, mert véletlenül egy takarítóeszközt hagyott egy szentkép alatt.

Az ügy kirobbanásakor megkeresett minket egy olyan áldozat, aki több évig dolgozott Donáth intézményében, segítségével kirajzolódni látszott Donáth profilja: egy különösen kegyetlen és aljas, de korántsem ritka embertípusról van szó.

„Sokan és sokáig szenvedtünk tőle. Az idősek és a kövérek megúszták. Ahogy meghallottuk a hangját, amikor bejött az épületbe, már rohantunk. Volt, hogy a wc-be befutottunk elbújni, mert ha szembetalálkozott vele az ember, akkor mi volt? »Jöjjön a tornaszobába, kedves!« És akkor bevitt mindenkit, elkezdett beszélgetni persze, aztán mindig volt egy kis combfogdosás meg fenékpaskolás. És ez csak a mindennapos, alap volt. Akivel csak lehetett, azzal kikezdett. A folyosón, a lépcsőn elkapta az embereket, ez ment éveken keresztül. És mindenki tudta. Ő ilyen volt egész életében. De senki nem lépett, féltek tőle” – vallotta a 888-nak az egyik áldozat.

Donáth László a botrány kirobbanása után természetesen azzal védekezett, hogy „politikai lejáratókampány” áldozata, annak ellenére, hogy

az ügyben független pszichológus-szakértő is megerősítette az áldozatok beszámolóit, miután megvizsgálta azok élet- és élményszerűségét.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére