Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Tovább mélyül a brüsszeli korrupciós botrány: újabb nevek derülhetnek ki

888.hu

2023.01.24. 14:00

Jó buli.

 

Újabb neveket adhat át a belga ügyészségnek Antonio Panzeri egykori olasz európai parlamenti képviselő, a brüsszeli korrupciós botrány egyik fő gyanúsítottja – írja az Euroactiv egy másik vádlott, Eva Kaili ügyvédjének interjújára hivatkozva. A védő úgy tudja,

német, francia és olasz európai parlamenti képviselők is érintettek lehettek, illetve nem zárta ki, hogy újabb görögök is előkerülnek.

 

Arról nem közölt részleteket, hogy pontosan kikről lehet szó, de eddig csak szocialista és néppárti politikusokat, valamint hozzájuk köthető civil szervezeteket gyanúsítják.

Az egykori olasz baloldali politikus vádalkut kötött, beismerő vallomást tett, továbbá ígéretet tett arra, hogy mindenben együttműködik a hatóságokkal. Sajtóinformációk szerint az alku szigorú: ha kiderülne, hogy bármit rejteget, az egész megegyezést ejtenék.

„A tanú kifejezést hallva hajlamosak vagyunk a patkányra gondolni. De valójában a védencem senki nem ellensége, csak együtt szeretne működni.” – magyarázta Antonio Panzeri védője.

Hozzátette, terhelő vallomása önmagában nem lesz elég, hogy bárkit elítéljenek, szavait más bizonyítékokkal is alá kell támasztani. Cserébe viszont enyhébb – valószínűleg legfeljebb öt évig terjedő börtönbüntetésre számíthat – amiből egyet, ha rács mögött kell tölteni.
„Ügyfelem már 68 esztendős, és ez az összetett ügy valószínűleg még évekig elhúzódik, szóval minden oka megvan az együttműködésre.” – tette hozzá az ügyvéd.

Eva Kaili, az Európai Parlament lemondott alelnöke védőinek az a taktikája, hogy minden felelősséget Antoni Panzerire kennének. Szerintük ő volt az egész ügy kitervelője, aki most mindent megtesz önmaga és családja védelmében, akár másokat is befeketítve.

 

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére