Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Trianont relativizálta Kerpel-Fronius Gábor az ATV-ben

888.hu

2020.06.05. 16:30

A momentumos politikus szerint ahány ember, annyi Trianon-értelmezés.

A trianoni békeszerződés aláírásának századik évfordulóján Rónai Egon vendége volt az ATV Egyenes beszéd című műsorában Kerpel-Fronius Gábor, Budapest főpolgármester-helyettese.

A momentumos politikust nem nagyon hatotta meg a gyászos centenárium, sőt mi több, nagy nyilvánosság előtt fogott bele Trianon relativizálásába.

Kerpel-Fronius az adásban elmondta, nem gondolja, hogy Trianon közmegegyezés kérdése lenne, szerinte teljesen természetes, hogy ahány ember van, annyiféleképpen lehet értelmezni a békediktátumot és annak hatásait.

Kerpel-Fronius Gábor Trianon-relatvizálás közben | Fotó: ATV

Természetesen az Országház közelében épülő, a Magyar Királyság 1913-as helységnévtára alapján az összes akkori település nevét tartalmazó Nemzeti Összetartozás Emlékhelye is megkapta a magáét.

Szimbólumnak tartom azt a trianoni árkot, amit az Alkotmány utcában épít a kormány trianoni emlékműként. Ez nem a száz évvel ezelőttnek az emlékműve, hanem annak a mesterséges hasítéknak az emlékműve, amit nap mint nap vernek bele a nemzetbe azzal, hogy megkövetelnek valami olyasfajta azonosulást, amivel nem feltétlenül lehet azonosulni, mert nagyon más viszonyulása van minden egyes embernek

– elmélkedett Kerpel-Fronius Gábor.

Az elhangzottak nem számítanak annyira meglepőnek egy olyan politikus szájából, akinek pártja, a Momentum testvérpárti viszonyt ápol a magyarellenes politikát folytató Mentsétek meg Romániát Szövetséggel (USR).

Arra mindenesetre kíváncsiak lennénk, hogy Kerpel-Fronius Gábor más történelmi események kapcsán is rá merne-e tévedni a relativizálás rögös útjaira...

A teljes beszélgetés IDE KATTINTVA tekinthető meg.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére