Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Újabb bizonyíték került elő a Telex „időutazásáról”

888.hu

2022.04.01. 14:00

A Telex főszerkesztője szerint „technikai hiba” történt, de ez a magyarázat aligha győzte meg a független választási megfigyelőket.

 

Mi is beszámoltunk az erdélyi szavazólapok kapcsán a Telexnél tapasztalt furcsaságról. A sztorit a portál megosztotta Facebookon is, a Facebook fejlesztői oldalán található URL pedig egészen csütörtök délutánig azt lehetett látni, hogy a cikket február elsején hozták létre. Ez ugyan később módosult, azonban a Google keresőmotorja alapján – amely létrehozás alapján dátumoz –

a Telex valójában február elsején hozhatta létre a cikket

– írta meg a Mandiner. A fenti eset érdekessége abban rejlik, hogy az NVI szerint levélszavazatokat Erdélyben csak március 15-én vehették át a választópolgárok. A Transzparens Újságírásért Alapítvány ezért megkereste a Telexet, hogy megtudják, mikor keletkezett a cikk, és mi a magyarázatuk az URL-ek közti eltérésre.

 

Dull Szabolcs, a portál főszerkesztője technikai hibára hivatkozott válaszában, úgy fogalmazott, „a cikk a Transtelexen jelent meg ma [azaz csütörtök – a szerk.] reggel 8:55-kor”, és állítása szerint „a cikk szerkesztőségi rendszerünkbe való átvételekor technikai hiba történt a dátumozással, visszaugrott egy véletlen időpontra, ezt azonnal megjavítottuk.

Az alapítvány Választási Médiafigyelő Delegációja bejelentette, hogy kivizsgálja a Telex-ügyet, a szakmai vizsgálat során pedig újabb képernyőképre bukkantak rá, melyből kiderül, hogy nemcsak az URL-ben jelent meg a februári dátum, hanem az eredeti cikk nyilvános frontendjén is:

 

 

A delegáció hangsúlyozta: annak érdekében, hogy megbizonyosodhasson arról, hogy valóban technikai probléma történt, további szakértőket bevonását kezdeményezi – olvasható a Transzparens Újságírásért Alapítvány honlapján.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére