Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Újabb részletek derültek ki a példátlan brüsszeli baloldali korrupciós botrányról

888.hu

2023.01.20. 10:40

Nemcsak drága pezsgőkkel és arannyal halmozták el Roberta Metsolát, az Európai Parlament elnökét, hanem egy luxuszállodában töltött estéjét is elfelejtette bevallani. Sorra dőlnek ki a csontvázak a brüsszeli korrupciós szekrényből december közepe óta, amikor Eva Kaili, az EP korábbi baloldali alelnöke bukott le azzal, hogy a lakásában 600 ezer eurót találtak egy táskában.

 

Roberta Metsola, az Európai Parlament elnöke elmulasztotta a törvényhozók által szabott határidőt, hogy nyilvánosságra hozzon egy fényűző, ingyenes utazást – beleértve egy pazar vacsorát és egy 350 eurós szállodai szobát saját maga és férje számára -, amelyet egy elit bortársaság fizetett, derül ki a Politico legfrissebb összeállításából.

Tavaly októberben Metsola Franciaország híres borvidékére, Burgundiába utazott, hogy a Confrérie des Chevaliers du Tastevin nevű társaság dámájaként tiszteletbeli tagságot vállaljon egy középkori kastélyban tartott ötfogásos vacsorán.

A társaság fizette Metsola szállását az ötcsillagos Hôtel Le Cep szállodában, egy olyan szobában, amely a Politico értesülései szerint 349 euróba került egy éjszakára, és ebben még nincsen benne az idegenforgalmi adó. Ez egyébként nem ütközik a parlament belső szabályaiba, de a képviselőknek a következő hónap végéig kell nyilvánosan bejelenteniük minden olyan utazást, szállást vagy ösztöndíjat, amelyet harmadik felek, például kormányok vagy civil szervezetek fizettek. A szállodában töltött éjszaka tavaly október 22-én történt, de Metsola csak idén január 11-én tette meg nyilatkozatát a parlament honlapján, jóval azután, hogy a képviselők számára a határidő lejárt.

A Politico azon kérdésére, hogy megsértette-e azokat a szabályokat, amelyeket minden európai parlamenti képviselőnek be kell tartania, Metsola azt mondta:

A parlament elnökeként nem. De ha azt akarják, hogy megmondjam, hogy mostantól kezdve minden alkalommal, amikor bárhová megyek bármiért, akkor azt [az utazást] azonnal bejelentem, amint a biztonsági protokoll megfontolásai véget érnek, akkor megteszem.”

 

Metsola és a parlament szóvivője azzal érvel, hogy rá nem ugyanazok a szabályok vonatkoznak, mint a 705 fős ülésterem többi tagjára, amikor az utazások nyilvános bejelentéséről van szó.

Jaume Duch, az EU Parlament szóvivője pedig azt mondta: „Bár korábban soha nem jelentettek be ilyen dolgokat a parlament elnökei, Metsola elnök úgy döntött, hogy ezt teszi, és ezzel példátlan lépést tesz az átláthatóság fokozása és a pozitív példamutatás érdekében.” Elmondta, hogy az utazási költségeket soha nem fizette harmadik fél.

 

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére