Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Ukrán maffia kapcsolatai lehetnek a cigicsempész MSZP-snek

888

2020.12.18. 13:49

Nem lehet kizárni, hogy a cigarettacsempészéssel lebukott szocialista Legény Zsolt kapcsolatban áll valamiféle csempészcsoporttal, másképp mondva a maffiával, vagy olyan magánszeméllyel, aki hozzáfér ekkora mennyiségű dohányáruhoz – nyilatkozta az Origónak Georg Spöttle, biztonságpolitikai szakértő, a Nézőpont Intézet elemzője.

A szakember szerint sok a kérdőjel a történet körül, de akár tiltott pártfinanszírozás is meghúzódhat a háttérben.

„Az biztos, hogy van valamiféle ”ukrán-szál„ a történetében, hiszen Legény Zsolt enélkül nem tudott volna ekkora mennyiségű cigarettát beszerezni egy idegen országban. Teljesen egyértelmű, hogy a szocialista politikus nem egy dohányboltban vásárolta fel ezt a hatalmas mennyiséget” – szögezte le a biztonságpolitikai szakértő a lapnak.

Spöttle szerint nem zárható ki, hogy Legény Zsolt kapcsolatban áll egy ukrán csempészcsoporttal.

Ez lehet akár a maffia, vagy akár olyan magánszemély, aki hozzáfér ekkora mennyiségű dohányáruhoz.

 

Georg Spöttle szerint arról sem szabad elfeledkezni, hogy a baloldali politikusnak nemcsak leszerveznie kellett, hanem ki is kellett fizetnie a csempészárut.

„Márpedig elnézve a mennyiséget, nem kevés pénzről lehetett szó”

 

Az érme másik oldalára kitérve azt is elmondta, hogyha az MSZP etikai bizottságának volt elnöke nem bukott volna le a határnál, akkor feltételezhetően valaki átvette volna az árut. „Nem valószínű, hogy a politikus dobozonként árulta volna azt a Keleti pályudvar aluljárójában” – magyarázta némi iróniával. Ismertette, hogy ilyen esetekben jellemzően van egy orgazda, aki megveszi a csempészárut, majd az üzletből kinyert profitot saját, vagy egy szervezet céljaira fordítja. Szerinte azt, hogy a hasznot Legény orgazdája saját célokra használta volna fel, vagy az titkos csatornákon keresztül a pártkasszába vándorolt volna, nem lehet megmondani – olvasható az Origon.

Mint ismeretes: Legény Zsoltot – aki éppen az MSZP Etikai Bizottságát vezeti – múlthét csütörtökön kapcsolták le csempészés közben a magyar-ukrán határon. A kocsijának csomagtartója pedig tele volt cigarettával, amiről Legény állítása szerint 'nem tudott'.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére