Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Vágó István, az ördögi mókamester a magyarok rovására viccelődik

Horváth K. József

2020.07.16. 20:15

Vágó Istvánnak, a Demokratikus Koalíció elnökségi tagjának viccelni volt kedve. Az mindig nagy kérdés, hogy az a bizonyos tréfa kinek a kárára hangzik el. Azt mondják, legszebb öröm a káröröm. Nos, valószínűleg Vágó is így tartja. Hogy kiknek a kárára viccelődik? Mi sem természetesebb, hogy a magyarokéra.

Facebook-posztjában idézi Kövér László házelnök parlamentben elhangzott felszólalását, amelyben egyebek mellett a küszöbön álló uniós hitelfelvétel feltételeit bírálta. A kölcsön megszavazásához ugyanis a tagállamoknak vállalniuk kéne a senki által eddig pontosan nem definiált jogállam kritériumainak teljesítését, illetve azt, hogy minden állam nyisson szabad utat a migrációnak. Arról nem szólva, hogy a gazdagabb országok több forráshoz jutnának, mint a szegényebbek, így a közép-kelet-európaiak, ami ipso facto nonszensz.

Itt tehát nincs másról szó, mint gazdasági sztaniolpapírba csomagolt politikai nyomásgyakorlásról. A szerződés feltétel nélküli aláírása esetén attól a pillanattól kezdve úgy irányítanák Magyarországot Brüsszelből, ahogy nekik tetszik. Mint egy birodalmat.

Ezzel már meg is valósult volna a DK nagy álma, az Európai Egyesült Államok, amelyért szégyenszemre a mai napig melldöngetve, büszkén kiáll a párt, holott inkább a szemüknek kellene kisülnie a nagy hazugságtól. (Lásd Gyurcsányné beszédét ugyanazon a napon a parlamentben.)

A kölcsönszerződés feltétel nélküli aláírása lenne a teljes kiszolgáltatottság, ami ellen a magyarok döntő többsége következetesen tiltakozik s teljes mellszélességgel támogatja a kormányt Orbán ezen politikájában.

Az már csak hab a tortán, hogy nekünk alapvetően nincs szükségünk a hitelre. Járványügyi gondjainkat meg tudjuk oldani saját tartalékainkból, abból képesek vagyunk a gazdaságot ismét fejlődési pályára állítani, az elvesztett munkahelyeket pótolni. Ám azért, hogy a dél-európai országokkal – amelyekkel csúnyán elbánt a járvány – szolidárisak legyünk, hajlandók vagyunk aláírni a szerződést, de arra nem, hogy ennek ürügyén kiszolgáltatott helyzetbe hozzuk magunkat.

A „haza nem eladó”, hangsúlyozta Kövér László házelnök hozzátéve, hogy az unióhoz azért csatlakoztunk, mert nemzeti érdekeink érvényesítésére ez tűnik a legmegfelelőbb keretnek. Mindemellett az erős nemzetek egyenrangúságában hiszünk, húzta alá.

És itt jön a tréfás kedvű Vágó mester bekapcsolódása a történetbe, aki a következő mondatot idézte a házelnöktől közösségi oldalán: „Nem vagyunk hajlandóak önként felcsatolni a nyakörvet, melyen a lánc végét olyanok fogják, akiknek feltett szándékuk a közép- és kelet-európai kisállamok újbóli gyarmati alávetése!”

Azt gondolom, normális ember ezzel csak egyet tud érteni és bólint. Nem úgy Vágó, aki érvelésével kapásból elutasítja Kövér kijelentését. Bevallva ezzel, hogy márpedig ő hajlandó önként felcsatolni a nyakörvet akkor is, ha a lánc végét fogók újból gyarmatot akarnak csinálni a közép- és kelet-európai kisállamokból. Facebook-posztját ugyanis így folytatja: „Helyes. Ki innen a Mercedesszel, Audival, BMW-vel, Knorr-Bremsével, Legóval, Swietelskyvel, zárjuk le a nyugati határokat, járjanak a fiataljaink Dusanbéba tanulni és dolgozni, elő az örök és megbonthatatlan s̶z̶o̶v̶j̶e̶t̶ orosz konzervekkel.”

Ugye, milyen baromira vicces ez a Vágó? Az ember halálra röhögi magát, komolyan mondom. Visszapoénkodhatnék persze, hogy Favágó, de nem teszem, noha meg sem sértődhetne, hiszen egykori zenekarát illette ezzel a találó névvel.

Viccesnek szánt, valójában velejéig romlott szövegét ugyanis úgy formálja, hogy a gyanútlan olvasók döbbenjenek meg, essenek rémületbe attól, hogy Orbánék nemzetvédő magatartásának ilyen következményei lehetnek.

Jelentem, nem lehetnek ilyen következményei! Nyugalom. Ezek a cégóriások nem azért működnek Magyarországon, hogy szívességet tegyenek nekünk, magyaroknak, hanem mert hasznuk van belőle, ahogy a német államnak is jövedelme származik belőle, nem is kevés. Megéri nekik itt lenni.

Amit Vágó művel, az DK-s körökben poénnak jó, a nagy nyilvánosság előtt azonban durva félrevezetés. Kiváló összefoglalása mindannak, amivel a DK élre tudott állni a baloldali pártok versengésében. Hiszen a magyar valóságról ők ferdítenek a legintenzívebben, ők állítják be legnagyobb halmazban hamisnak, ami igaz. Saját vonzó mondanivaló híján ezzel próbálva hangulatot kelteni a kormány ellen. Ebből kovácsolva politikai tőkét.

Így érdemes rájuk nézni, így kell a szövegeiket hallani, értelmezni. „Nem adhatok mást, csak mi lényegem” – mondja Madáchnál Lucifer az Úrnak, az angyalokra mutatva. Majd így folytatja: „Dicsér eléggé e hitvány sereg, / És illik is, hogy ők dicsérjenek. / Te szülted őket, mint árnyát a fény, / De mindöröktől fogva élek én.”

S milyen igaz. Egykor Lucifer is angyal volt, de fellázadt Isten ellen, ezért kitaszították a mennyből, Sátán, ördög lett belőle.

Azt nem tudom, Vágó volt-e valaha angyal, azaz rendes ember. Mindenesetre most kicsit sem hasonlít hozzájuk.

Tréfálkozása mindenesetre ördögi. Ha tetszik, magyartalan.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére