Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Vagyonnyilatkozat: Hadházy Ákos lakást vett, Jakab Péter elveszíthette mindenét

888.hu

2023.02.01. 08:30

Az egyik legismertebb ellenzéki politikus garázsa kiürült, míg az előző nyilatkozatában három gépjárműről számolt be, addig a legfrissebben már üresen hagyta az oldalt.

 

Ahogyan arra számítani lehetett, valamennyi országgyűlési és nemzetiségi képviselő, nemzetiségi szószóló eleget tett a kötelezettségének, és január 31-ig leadta vagyonnyilatkozatát, ami meg is jelent az Országgyűlés honlapján. A pártelnökök, állami vezetők és miniszterek mellett természetesen megnéztük a legismertebb ellenzéki politikusok dokumentumait.

A korábban LMP-s, jelenleg független Hadházy Ákos láthatóan sűrű éven van túl. A szekszárdi lakása és a fácánkerti szőlője mellé a kézzel írt beszámolója alapján egy 30 négyzetméteres társasházi lakást is vásárolt 2022-ben, aminek 50 százalékos tulajdonosa.

A garázsa viszont kiürült, míg az előző nyilatkozatában három gépjárműről számolt be, addig a legfrissebben már üresen hagyta az oldalt. Az államkötvényben lévő több, mint 6 millió forint nincs többé, a hitelintézettel szembeni tartozás 9,5 millió forintról 8,6+7,5 millióra módosult, de magánszeméllyel szemben is van 3,9 millió forintnyi tartozása.

Hadházy Ákos amellett, hogy országgyűlési képviselő, a Hadházy-Vet Kft. ügyvezetőjeként is dolgozik, hivatalosan díjazás nélkül, ám a 2021-es vagyonnyilatkozatában még azt írta, a nyereség 50 százaléka az övé – erről most nem tett említést.

Megnőtt viszont állítása szerint az adományozói száma, hiszen egy évvel korábban még 7,6 millió forintot vallott be, a legújabb papírokban pedig már azt írja, hogy magánszemélyektől a választási kampányra, az eskütétele törvénytelen akadályozásának időtartamára és a tiszteletdíjának törvénytelen visszatartására és politikai munkájának támogatására 16,8 millió forint magán kisadomány érkezett hozzá. Képviselői javadalma 1,3 millió forint havonta.

 

A Parlament honlapja alapján Jakab Péter csupán annyit tett, hogy január 11-én üresen aláírta a dokumentumot. Hogy mindenét elveszítette-e az ex-Jobbikos politikus, ennyiből nehéz lenne megállapítani, ám az tény, hogy az előző vagyonnyilatkozatában beszámolt arról, hogy közös háztartásban él feleségével és gyermekeivel, a legújabb dokumentumban pedig csupán a gyermekeiről tesz említést.

 

A havonta 1 974 600 forintot kereső DK-s Kálmán Olga vagyonnyilatkozata alapján nem rendelkezik ingatlannal, 2012-ben megszerzett Volkswagennel viszont igen. Állampapírban 20, befektetési alapban 30 milliónyi megtakarítása van, készpénzben pedig 15 millió forint áll rendelkezésére. A korábbi televíziós műsorvezető nem csupán képviselőként, hanem a fővárosi önkormányzat főtanácsadójaként is fizetést kap, a Hiteles Tájékoztatásért Alapítványban betöltött kuratóriumi tagságért viszont nem.

 

A korábban a Jobbikban politizáló, májustól a Mi Hazánkban dolgozó Dúró Dóra továbbra is a budaörsi családi házat írta be az ingatlanok közé, a 2021-eshez hasonlóan 9 millió forintot tart a Magyar Állampapír pluszban, a más vagyontárgyak résznél pedig a körülbelül kétezer kötetnyi könyv kiegészült egy Horthy-szoborral. Dúró Dóra egyéb közlendőként azt is rögzítette, hogy csak magyar állampolgársága van, ezt az egy évvel korábbi dokumentumban még nem találta fontosnak.

 

A momentumos Fekete-Győr András egy 2018-ban vásárolt II. kerületi 43 négyzetméteres lakás tulajdonosa, a decemberi javadalma csaknem 1,8 millió forint volt, és nyilatkozatában az ingatlanon kívül másról nem tesz említést.

 

Márki-Zay Péter, Hódmezővásárhely polgármestere egy 68,3 millió forintra becsült ingatlan résztulajdonosa, 1,8 millió forintnyi könyvtára van 2500 kötettel, amit 1990 óta gyarapít, és nagyjából ugyanennyit ér csaknem 3500 darabos érmegyűjteménye is. Lakáshitelét 2022-ben betörlesztette, nyugdíjbiztosítását pedig megszüntette és kifizetésre került. Pénzintézettel 22,7, magánszeméllyel szemben 3 millió forintos tartozást halmozott fel.

 

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére