Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Várhatóan holnap elfogadja a LIBE-bizottság a Sargentini 2.0-féle magyarellenes jelentést

888.hu

2022.07.12. 19:20

Az Európai Parlament ismét elindított – mondvacsinált okokból – egy ideológiai hadjáratot Magyarország ellen.

 

Az Alapjogokért Központ a közösségi oldalán közli, hogy az Európai Parlament Állampolgári Jogi, Bel- és Igazságügyi Bizottsága (LIBE) a holnapi nap folyamán várhatóan elfogadja azt a magyarellenes jelentést, melyet a Judith Sargentini helyét átvevő baloldali, zöldpárti francia Gwendoline Delbos-Corfield terjesztett elő. A jogállaminak csúfolt jelentésben leplezni sem próbálják a valós szándékukat:

 

azt próbálják elérni, hogy Magyarország ne jusson hozzá a Helyreállítási Alapból neki járó uniós forrásokhoz.
– írták.
Közlik, hogy az Európai Parlament láthatóan nehezen viseli, hogy a magyar kormány kompromisszumkészségének köszönhetően közeledtek az álláspontok a magyar helyreállítási terv kapcsán az Európai Bizottság és Magyarország között. Ma már kijelenthetjük, hogy a technikai akadályok elhárultak a megegyezés elől.
Hozzáteszik, hogy a jelenlegi háborús helyzetben, amikor az Európai Unióban a legnagyobb szükség lenne az egységre, és az uniós intézményeknek a béke megteremtésén kellene dolgozniuk, az Európai Parlament ideológiai hadjáratot indít Magyarország ellen. Teszi mindezt mondvacsinált okokból, az európai értékek megsértésére hivatkozva.
A jelentés követelőző, szinte fenyegető hangnemben utasítja az Európai Bizottságot és az Európai Tanácsot a Magyarországgal szembeni keményebb fellépésre.
Ezáltal további konfliktust próbál előidézni egy egyébként is viszontagságokkal teli időszakban, éket kíván verni az uniós intézmények és a tagállamok közé egyaránt.
Az AP közli, hogy a jelentések tetten érhető a nyílt társadalom hálózatának befolyása, melynek tagja és kiszolgálója Gwendoline Delbos-Corfield.
A magyarországi jogállamisági helyzet értékelésekor ugyanis kizárólag olyan politikai NGO-kkal egyeztetett, melyek rendszeresen kapnak támogatást az Open Society Foundation-től és a magyar kormányzat döntéseit rendszeresen és egyoldalúan kritizálják.
Ahogy Gwendoline Delbos-Corfield, úgy hozzá hasonló módon a LIBE-bizottság sem tekinthető elfogulatlannak. A Bizottság elnöke és alelnöke egyaránt rajta van a Soros György megbízható brüsszeli szövetségeseit felsoroló listán.
Kíváncsian várjuk a LIBE bizottság holnapi szavazását. Tanulságos lesz látni, hogy mely képviselői szavazzák meg a hazánkat elmarasztaló jelentést. Ők ugyanis a magyar kormány és a Bizottság közötti megállapodás megfúrásán dolgoznak és annak szurkolnak, hogy ne kapjanak béremelést a helyreállítási forrásokból a hazai pedagógusok és egészségügyi dolgozók.”
– jegyzi meg a Központ.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére