Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Még a koki ellenére sem biztos, hogy a Fradi a Puskásban játszhatja BL-meccseit

Horváth K. József

2020.10.03. 17:30

„Valakinek kijárt egy koki” – írta Fürjes Balázs friss Twitter bejegyzésében.

A Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkár tette mindezt azután, hogy egyeztetett az UEFA vezérigazgatójával és az MLSZ elnökével arról, hogy mind a három, vagy csak két Bajnokok Ligája mérkőzést játszhat-e a Fradi a Puskás Arénában. Gyanítható, hogy az egyeztetések során valami turpisságra fény derülhetett, ezért emlegette a kokit.

De menjünk sorjában. Pontosan az október 28-án megrendezésre kerülő Dinamo Kijev, a november 4-i Juventus és a december 2-i Barcelona elleni meccsekről van szó.

Azért merült föl, hogy a Puskásban játssza itthoni meccseit a Fradi, mert bár a Puskásba is harmadannyi jegyet lehetne értékesíteni, mint a Groupamába, de Puskás lényegesen nagyobb az Üllői úti helyszínnél. Míg ugyanis a Groupamába nagyjából hétezer néző mehetne be, addig a Puskás Arénában háromszor annyi Fradista szurkolhatna a helyszínen a zöldeknek s láthatná élőben Ronaldo és Messi – ketten együtt összesen 11 aranylabda tulajdonosai – meg a többi világsztár fellépését.

Az üggyel kapcsolatban az FTC közleménye így szólt: „Az FTC vezetősége felvette a kapcsolatot a Puskás Arénával, amelynek vezetősége bár rendkívül segítőkész és konstruktív volt, de arról értesítette egyesületünket, hogy technikai okokból mindhárom hazai BL-összecsapásunkat nem tudnánk náluk megrendezni”. Ezért jelentették be a zöldek, hogy az FTC saját stadionjában játssza le a Ferencváros három hazai Bajnokok Ligája-meccsét.

A hvg.hu megkérdezte a Nemzeti Sportközpontokat (NSK), mik azok a bizonyos technikai okok, ám – a portál közlése szerint – a sportközpontban nem reagáltak megkeresésükre.

Ismert, hogy a BL kiírása nem engedi, hogy egy csapat különböző helyszíneken rendezze a hazai csoporttalálkozóit. Egy külön engedély esetleges pozitív elbírálása nyilvánvalóan kérdéses, jóllehet a klub megkérte ezt. A negatív döntés nyilván fájdalmas, hiszen ezzel kényszerűen kizárnak a meccs helyszíni élvezetéből mintegy tizenháromezer szurkolót, nem szólva a jegybevétel elmaradásáról.

A Nemzeti Sport korábbi riportjából ugyanakkor kiderültek a technikai okok. Ez lényegében nem más, mint a gyepcsere szükségessége. A Puskás Arénában ugyanis egyéves életciklussal számoltak a hibridpálya kialakításakor. (A hibridpálya annyit jelent, hogy meghatározott számú műfűszállal erősítik meg a gyepet. A műfű miatt, a gyep és a talaj nem tud nagy csomókban kiszakadni.) A jó minőségű hibrid gyepet egyébként éppen az UEFA kérésére telepítették.

A Nemzeti Sportközpontoknak aztán végül mégis megszületett közleménye szerint a gyepcserére a múlt heti Szuperkupa után és a magyar válogatott novemberi mérkőzései előtt, októberben lehetett sort keríteni. A közleményük ezért tette hozzá, hogy „az első, októberi hazai BL-mérkőzését nem biztos [október 28. a rendezési dátum], hogy a Puskás Arénában tudja játszani a Ferencváros, de a másodikat és a harmadikat igen – fogalmaztak.”

Itt jöhetett aztán a képbe Fürjes Balázs, aki nem akart hinni a fülének és Twitter-bejegyzésében azt is megírta, hogy „van, akinek kijárt egy koki…”

Hogy kinek, azt pontosan nem tudjuk, mint ahogy egyelőre azt sem, hogy végül hol játssza a Fradi a BL-meccseit, a Groupamában vagy a Puskásban. (Az utolsó hivatalos FTC-bejelentés szerint a Groupamában.) Az NSK közleménye viszont aláhúzza, a központ azon dolgozik, hogy mindhárom, de legalább a második és a harmadik BL-meccs a Puskás Arénában legyen.

Valami tehát bűzlik. Nemcsak Dániában, hanem a gyepcsere körül is.

A szurkolók persze örülnek a kokinak, mert ez számukra azt jelentheti, hogy a Fradi BL-meccseire – az egészségvédelmi szabályok figyelembevételével – talán a lehető legtöbb szurkoló bemehet a Puskás Arénába. Már csak azért is, mert az érdeklődés óriási. Bánki József, a népszerű „Dodó” az FTC korábbi nagyszerű játékosa, a Zöld & Fehér Magazin főszerkesztője, a Digi Tv-ben elmondta: „Ahogy lesorsoltak, már jegyet kértek tőlem. Mondtam, hogy a BKV-ra tudok.”

Reméljük, jut mindenkinek belépő, aki be akar menni a meccsre.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére