Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A 888 megmondja a tutit: Katar – Ecuador

888.hu

2022.11.20. 14:00

Ahogy mondani szokták: az élet a legnagyobb rendező. Ki gondolta volna, hogy eljön az az idő, hogy nem nyáron, hőségben, sörsátrak árnyékában, hanem ősszel/télen forralt bort szürcsölve kell végig izgulnunk egy labdarúgó-világbajnokságot? De azzal, hogy Katar nyerte a 2022-es vb rendezési jogát, ezt is megtapasztalhatjuk. A 888.hu is kiveszi a részét a szurkolásból, a torna ideje alatt minden nap egy slágermeccs győztesét tippeljük meg párokba osztva, nem feltétlenül futballszakmai szempontok alapján. A mai meccs: Katar – Ecuador.

 

Prokaj Dávid: Jelenleg a katariak az 50., az ecuadoriak a 44. a világranglistán. Meglepetés lenne, ha ezt a két csapatot látnánk az egyenes kieséses szakaszban. Ha bravúrt szeretnének elérni, a mai meccsen kötelező lenne a csapatoknak a győzelem. A két csapat legutóbb 2018 októberében játszottak egymással egy gólgazdag barátságos mérkőzést (4–3 lett a végeredmény). Az akkori dél-amerikai kezdőből nyolcan jelenleg is a keret tagjai, így például az a Diego Palacios (Los Angeles FC) – Angelo Preciado (Genk, Németh András csapattársa) védőkettős is, akik éppen azon a meccsen játszottak először a La Trí színeiben, vagy éppen tagja az a 33 éves Enner Valencia (Fenerbahce) is, aki akkor két gólt vágott. A csatár – aki pedig Szalai Attila klubtársa – egyébiránt a 2014-es világbajnokságon is ott volt, két meccsen három gólt is szerzett. Azon a tornán a csapat nem jutott tovább a csoportból (Franciaország és Svájc csapata is megelőzte őket), a 2006-oson viszont sokak meglepetésére a lengyeleket megelőzve sikerült túlélniük a csoportjukat.

Nagy kérdés, hogy ezúttal sikerül-e megismételniük az akkori bravúrt. Kezdésként a katariak elleni nyitómérkőzésen kellene bezsebelniük a három pontot, mely elsőre nem tűnik egy megugorhatatlan feladatnak. Ugyanakkor Ecuador idei 10 mérkőzése 7 döntetlennel végződött (többek között Brazíliával és Argentínával is!), és csupán egyszer szenvedtek vereséget. Ezeken mindösszesen 6 gólt kaptak (igaz, rúgni se sikerült többet...).

A keretben már nem találunk olyan sztárokat, mint volt például a Manchester United-legenda, Antonio Valencia. A mostaniak viszont bizonyíthatnak a világnak, és akár el is kerülhetnek egy nevesebb európai klubba.

 

 

Kovács Nikol: Ilyen vb-t, mint amilyen a mostani lesz, még nem láthattunk, annak ellenére, hogy 1930 óta, néhány kivétellel négyévente megrendezésre kerül. Érezni a levegőben, hogy ez most nagyon más lesz! Pár példa: a FIFA Katarral közösen úgy döntött, hogy sörtilalmat vezetnek be, a szurkolókat zárható ajtó nélküli sátrakban altatják, ugyanis máshol nem tudják elszállásolni őket, ráadásul még Dua Lipa is visszamondta a fellépését, mert Katarban illegális az LMBTQ… A botrányok ellenére én a mai meccsen mégis Katarnak szurkolok. Kicsi a bors, de erős! Hajrá!

 

 

Filipp Dávid

Olvasom, hogy a rossznyelvek szerint Katarban beindultak a régi reflexek. A neves holland Voetbalzone brit forrásokra hivatkozva azt írta, hogy a katari világbajnokság házigazdája megvesztegetett nyolc ecuadori játékost, hogy 1–0-ra elveszítse a nyitómeccset. Persze ez minden bizonnyal csak rosszindulatú vagdalkozás. A magam részéről botrányosnak tartom, hogy télvíz idején rendeznek világbajnokságot és még jó, hogy nem a helyszínen szurkolok, mert még sört sem kapnék.

Szóval az én részemről Ecuador 3–0-ra legyőzi a házigazda Katart már a nyitómeccsen.

 

 

Fábián Eszter

Se Katar, se Ecuador nem mond túl sokat nekem futball témában. Viszont vannak, akik talán jobban képben vannak, biztosan sokan emlékszünk még Paul-ra, a polipra, aki valami elképesztő pontossággal jósolta meg a 2010-es világbajnokság eredményeit. Ezért úgy döntöttem, most is az állatokra bízom a tippet, ugyanis Dohától 50km-re a sivatagban egy-egy galambra rákötötték az országok zászlóját, majd utánuk engedtek egy sólymot, aki valamiért úgy érezte, hogy az ecuadori zászlót maga után húzó galambot kapja el. Úgyhogy kétségeim nincsenek, hajrá Ecuador!

 

 

Schüller Márton

Sem a katari, sem az ecuadori csapatot nem ismerem. Biztos keményen fog küzdeni mindkét csapat. A házigazdának kifejezetten presztízskérdés lesz ez a meccs. A végeredmény viszont akármi is legyen, nem feledteti a szervezés körüli botrányokat.

Remélem, egy játékos sem kap hőgutát menet közben, de az is biztos, hogy a szurkolók élete sem a legmesésebb. A sörtilalom például sokat levonhat helyszínen az élményből.

Meglep, hogy ennek ellenére mégis özönlenek a szurkolók. Azt mondják, hogy a kicsit több, mint három millió jegy nagy része már elfogyott.

Egy biztos: sosem fociznék a sivatagban (szerencsére nem fenyeget a veszély, hogy hirtelen a válogatottban találjam magam), de még szurkolni sem lenne kedvem vizes pohárral a kezemben.

 

 

Ányos Miklós

Nem mindennapi környezet, példátlan helyszínek is jellemzik a futball világbajnokságokat az utóbbi évtizedekben. Valószínűleg a FIFA-tortán ez a katari-vb lesz a cseresznye az olvadó habon. Sokan „megénekelték” már a szervezet helyszínválasztási metodikáját, például néhány éve egy humorista közvetlenül Sepp Blatternek mondta el a véleményét:

De most komolyan, Katar? Konténerfalu meg szesztilalom? Legközelebb az Antarktiszon lesz, mert ott még nem volt? Legyen akkor inkább Lesothóban, annak legalább a nevében utal valami a focira.

Na mindegy, kis kocsma, nagy TV és jó lesz. Egyébként ez a Katar-Ecuador nyitómeccs is megismételhetetlennek ígérkezik
... remélem tényleg nem ismétlik.

 

 

Jánosy Károly

Az a helyzet, hogy a futballélet legapróbb rezdüléseire ügyelők nem döntenek elhamarkodottan a Katar-Ecuador mérkőzés kérdésében. A kevésbé szofisztikált módon gondolkodók a papírforma iránti hódolattal eltelve a dél-amerikaiak győzelmét várják, ám nem számolnak az olyasféle mellékes körülményekkel, mint a minap megszellőztetett hír, miszerint Katarnak sok pénzt megérne a siker. Katar állítólag hétmillió euróért megvesztegetett nyolc ecuadorit, hogy 1-0-ra veszítsenek. Nem éppen a leghitelesebb az információ, de láttak már éjjeliőrt nappal meghalni…

Szóval a tippem: Katar-Ecuador 1-1. Ráadásul örömforrást jelent az a tény, hogy az otthonomhoz közeli kocsmahivatalban háborítatlanul sörözhetek meccs előtt, alatt és után is. Egészségünkre!

 

 

Horváth K. József

Őszintén szólva a katari fociról semmit nem tudok. Az ország és a labdarúgás kapcsolata is csak akkor került a látókörömbe, amikor kiderült, hogy a hazánk területénél kilencedszer kisebb ország, a Katari-félsziget állama nyerte a rendezés jogát. Nem örültem, hogy a focivébék megszokott nyári rendezési ideje télre került át, így ugyanis eleve elvész az a hangulat, ami a világ legnépszerűbb sporteseményét követi. Haverok, rövid nadrág, sör, rágcsa, jégkrém és jó meccsek. Talán az utóbbiból azért nem lesz hiány még akkor sem, ha ez lesz az utolsó vébé, amelyen nem 48, hanem 32 csapat vesz részt. A vébét az is pikánssá teszi, hogy több esetben is lehetett hallani korrupciós vádakat azzal kapcsolatban, hogy miért rendezheti Katar a tornát. Ennek ellenére a FIFA belső nyomozása nem talált problémát. Most már mindegy, ma mindenképpen megkezdődik a küzdelemsorozat. Reméljük, a meccsek színvonala még a légkondicionált stadionokban is meghozza azt a hőfokot, amit korábbi vébéken a nyár eleve biztosított nekünk.

Ecuadorról pedig csak annyit, hogy az ország neve Egyenlítőt jelent, mert a leghosszabb délkör vonalán fekszik. Rossz emlék, hogy Ecuador csapata ütötte el a magyar válogatottat Brazíliában az U17-es focivébén a továbbjutástól.

Még annyit: a FIFA 42 millió dollárral (16 milliárd forint) jutalmazza a győztest. 2018-ban a franciák 38 millió (18,8 milliárd) dollárt kaptak első helyükért. Nem kell nagy jóstehetség annak megjövendöléséhez, hogy sem Katar, sem Ecuador nem lesz ott a december 18-ai döntőben.

 

 

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére