Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A 888 megmondja a tutit: Portugália – Uruguay

888.hu

2022.11.28. 18:00

Ahogy mondani szokták: az élet a legnagyobb rendező. Ki gondolta volna, hogy eljön az az idő, hogy nem nyáron, hőségben, sörsátrak árnyékában, hanem ősszel/télen forralt bort szürcsölve kell végig izgulnunk egy labdarúgó-világbajnokságot? De azzal, hogy Katar nyerte a 2022-es vb rendezési jogát, ezt is megtapasztalhatjuk. A 888.hu is kiveszi a részét a szurkolásból, a torna ideje alatt minden nap egy slágermeccs győztesét tippeljük meg párokba osztva, nem feltétlenül futballszakmai szempontok alapján. A mai meccs: Portugália – Uruguay.

 

G. Fodor Gábor

Miért Uruguay? Mert kicsik és tudnak focizni. Egy portugál-uruk meccs az igazi fociinyenceknek való szórakozás: latinos varázslat. Meg persze az is lehet, hogy majd szétrugdossák, meg szétkönyöklik egymást. A nyitómeccs se volt az a feledhetetlen találkozó. De azért az ember bízik. Még most is, amikor már a brazilok is ugyanolyan stílusban fociznak, mint a többiek. Mindenki úgy focizik, mint mindenki más. Nincsenek már nemzeti ízek, a karakterfutballnak vége. De azért mégis, hátha. Talán még nem veszett el minden. Jöjjön a szenvedély! Uruguay-Portugália: 3-2.

 

 

Horváth K. József

Ha valamiért Portugáliának szurkolok, az Eisébió. Ő volt az első portugál labdarúgó, aki világhírnévre tett szert, akit gyerekkoromban annyit csodáltam, legyen szó BEK-döntőről vagy világbajnokságról. A szobra ott áll a Benfica stadionja előtt, ahogy Albert Flóriáné az Üllői úton. A róla készült film alcíme magyarul így szól, Őfelsége, a király. Nekünk pedig Császárunk volt Flóri személyében. A két „uralkodó” egy asztalhoz is ült, amikor 2004-ben átadták Eusébiónak a Magyar Sportújságírók Szövetsége által alapított, „Emberség, Sportbarátság” elnevezésű díjat. Szóval így, labdarúgás, gyerekkor, nosztalgia. Hajrá Portugália! Tipp: győznek 2-1-re.

 

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére