Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A 888 megmondja a tutit: Spanyolország – Németország

888.hu

2022.11.27. 16:30

Ahogy mondani szokták: az élet a legnagyobb rendező. Ki gondolta volna, hogy eljön az az idő, hogy nem nyáron, hőségben, sörsátrak árnyékában, hanem ősszel/télen forralt bort szürcsölve kell végig izgulnunk egy labdarúgó-világbajnokságot? De azzal, hogy Katar nyerte a 2022-es vb rendezési jogát, ezt is megtapasztalhatjuk. A 888.hu is kiveszi a részét a szurkolásból, a torna ideje alatt minden nap egy slágermeccs győztesét tippeljük meg párokba osztva, nem feltétlenül futballszakmai szempontok alapján. A mai meccs: Spanyolország – Németország.

 

Jánosy Károly

Vajon elkezd végre futballozni a német válogatott, és újra megcsillogtatja egykori harcos erényeit? Nem bánnám, ha a Spanyolország elleni meccsen a játék helyett továbbra is inkább az emberiséget fenyegető veszélyekre hívná fel a figyelmet. Így legalább simán begyűjthetnék a három pontot Marco Asensióék, a szebb napokat látott Nationalelf pedig elbúcsúzna a vb-től. Hazai pályán pedig háborítatlanul húzhatnának fel akár szélturbinákkal hímzett szivárványos mezt, és nem kellene a nadrág korcába rejtett LMBTQ+ zászlócskákkal demonstrálni. Amúgy sokáig hajtogatták, hogy nincs igazán nagy kedvük Katarban labdát rúgni, lehet, hogy tényleg korán haza akarnak menni. A Japán elleni kínos vereség nehéz helyzetbe hozta Hansi Flick szövetségi kapitány csapatát, igaz, némi rutinjuk azért már van a korai búcsúban, hiszen 2018-ban is sürgős „hazautazni-valójuk” támadt.

 

 

Prokaj Dávid

Amilyen kegyetlen volt Japán a németekkel szemben az egymás elleni találkozón, olyannyira volt velük kegyes azzal, hogy a nap folyamán képesek voltak kikapni Costa Rica válogatottjától, nagy lehetőséget adva ezzel a germánoknak. Amennyiben ugyanis este megverik a spanyolokat, az utolsó fordulóra a csoportban mindenki 3 ponttal a zsebében veselkedhet neki.

Nos hát, Luis Enrique csapata még ha „csak” Costa Rica csapata felett is aratott 7–0-s sikert az első fordulóban, akkor olyan meggyőző játékkal rukkoltak elő. hogy nehezen tudom elképzelni, hogy meg tudja állítani őket az a német válogatott, mely Japán ellen csak egy szájbefogós showelemet volt képesek felmutatni.

 

A németek idei mérlege sem rózsás, 9 meccsükből csupán 3-at sikerült megnyerniük (ebből kettőt Izrael és Omán ellen). Egyetlen vereségüket viszont éppen tőlünk, magyaroktól szenvedték el azzal az emlékezetes Szalai Ádám sarkazós góljával! A spanyolok ezzel szemben brillíroznak (9 meccs – 6 győzelem, 1 vereség).

A két csapat általában a támadó focira helyezi a hangsúlyt, így sokan egy igazi presztízsmérkőzést várnak, azonban a két csapatnak a döntetlen is ideális eredmény lehet, így a biztonsági játék se elképzelhetetlen, hasonlóan az angol-amerikai meccshez. A csapatok kevés alkalommal hagyják el vereséggel a pályát, így én az utóbbi forgatókönyvet jósolom meg. Ha viszont mégis le kellene valamelyik válogatott mellett tennem a voksomat, akkor a spanyolokat választanám, hiszen a németek utoljára 12 évvel ezelőtt, a 2010-es világbajnokságon sikerült megverniük a spanyolokat, a legutóbbi találkozójukon (2020-ban a Nemzetek Ligájában) viszont 6–0-ás kiütéses vereséggel lettek hazaküldve.

 

Egyébként meg nem is tudnék a politikai akcióik miatt ennek a Nationalelfnek szurkolni. Hadd legyen boldog Santiago Abascal, viva España!

 

 

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére