Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A franciák a világbajnokságot, a horvátok viszont a nézõk szívét nyerték meg

Forisek Ádám

2018.07.15. 19:00

A mai napon, július 15-én, vasárnap került sor a várva várt világbajnoki döntõre Franciaország és Horvátország között. Igen tempós, fordulatos meccset láthattunk, nyugodt szívvel kijelenthetjük: a horvátok mindent megtettek, amit csak lehetett ezen a döntõn.
Első félidő

Magabiztosan kezdtek a horvátok, az első percekben nem nagyon engedték labdához jutni a franciákat. Figyelnie is kellett a francia védelemnek, hisz Rakitic-nek több jó beadása is volt az első tíz percben.

Az első veszélyes francia helyzetre a 17. percben került sor, amikor is szabadrúgással jöhettek a franciák, jó 33 méterről. Griezmann beadta a kapu elé a labdát, ami végül Mandzukic fejéről pattant be a horvát kapuba, az ötös elől. Öngóllal tehát 1-0 Franciaország javára a 18. percben.

A 20. percben aztán jött egy horvát esély, de a szabadrúgásból lőtt beadást Vida a kapu fölé fejelte.

A meccs első sárgáját Kante kapta a 28. percben, szabadrúgással jöhetett a horvát együttes. Modric jobbra átívelte a szabadrúgást Vrsaljkónak, aki középre fejelte a labdát. Vida tette Perisic lába elé, aki 15-ről rúgta rá a kapura, gyönyörű gólt lőtt. Az állás a 29. percben 1-1-re módosult.

A 33. percben aztán kezezés gyanúja miatt kellett videóbírózni, ami után tizenegyest ítélt a játékvezető. Perisic ért bele kézzel a labdába a tizenhatoson belül egy szöglet után, Griezmann lőhette a büntetőt. Be is gurította, 2-1-re módosult az állás a franciák javára a 38. percben. Nem sokkal ezután Hernandez is besárgult.

A félidő végül francia vezetéssel ért véget. Összességében a helyzeteket a szabadrúgások, szögletek eredményezték, de a tempós első félidőt láthattunk. A horvátok bátran támadták a franciákat, nem látszódott rajtuk fáradtság.

Második félidő

A 46. percben Griezmann próbálkozott egy kapura lövéssel, de a horvát kapus megfogta. Rögtön ezután Rebicnek volt egy veszélyes lövése, de Lloris ki tudta nyomni a labdát. Erősen kezdődött a második félidő, rengeteg támadás volt oda-vissza, de főleg horvát részről. 

Az 51. percben aztán kisebb intermezzo miatt állt a meccs, pár emberbe annyira túltengett az adrenalin, hogy berohantak a pályára. A szervezők végül lekísérték őket. 

Az 58. percben Pogba újabb gólt szerez a franciáknak. Mbappé jobbos beadásával még dekázhatott is Griezmann, aki visszapasszolta Pogba elé, 18 méterről lőtte a bal sarokba, félmagasan. A 61. percben az állás tehát 3-1 Franciaország javára.

A labdabirtoklás visszakerült a horvátokhoz, de mégis eldőlt a 66. percben a meccs: Mbappé 27 méterről küldte jobbal a jobb alsó sarokba, Franciaország tehát immár 4-1-re vezetett. A semmiből azonban visszajött Horvátország: Lloris nem rúgta el a hazaadott labdát, helyette cselezni kezdett, Mandzukic ráfutott, belelépett a cselbe és a lábáról a kapuba pattant a labda. Gyakorlatilag potyagóllal szépít Horvátország 4-2-re a 67. percben.

A második félidőre amúgy láthatóan veszített a lendületéből a horvát válogatott, a szép passzolgatások és akciók már el-elmaradoztak, és az első félidőhöz képest többet kontráztak a franciák. 

Az öt perces hosszabbításban Vrsaljko sárgult be, miután odalépett Griezmann-nak, de a szabadrúgást végül nem hasznosították a franciák, Pogba elfelejtett gólt lőnni. 

Zlatko Dalic együttese a legutolsó percekig is küzdöttek, de végül 

Franciaország a világbajnok!
Ezzel véget ért a 2018-as oroszországi labdarúgó világbajnokság. Köszönjük, hogy végigkövettétek velünk a meccseket a 888-on!

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére