Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Az életben maradásért küzd a Camp Nouban a Barcelona

Jánosy Károly

2022.10.12. 17:30

Könnyen megeshet az a csúfság a Barcelonával, hogy időnek előtte búcsúzik a Bajnokok Ligájától. A katalán labdarúgócsapat eddig nem nagyon jeleskedett csoportkörben, hazai pályán mindenképpen meg kell vernie az Intert ahhoz, hogy a továbbjutásban reménykedhessen az eddig még gólt sem kapott Bayern München mellett.

 

Főhet a feje a meccs előtt a Barcelona mesterének, Xavi Hernandeznek EPA/Enric Fontcuberta

 

„Barca-Inter: a történelem súlya” címmel vezette fel a Gazzetta dello Sport a ma esti BL-meccset, és a híres 2010-es elődöntő két akkori edzőjének – Pep Guardiola és José Mourinho – és a mai mesterek, Xavi Hernandez és Simone Inzaghi képével illusztrálta a cikket.
„Inzaghinak utánoznia kellene Mourinhót” – ad győzelmi receptet a lap az olasz csapatnak.
„Zárja le a szabad tereket anélkül, hogy lemondna a gólszerzés lehetőségéről gondolatáról. 2010-ben az Inter így nyert, de ma Xavi és Inzaghi közül csak egyikük lesz »különleges« a meccs után.”

A spanyol Marca szerint ez „Lenni vagy nem lenni” meccs lesz. Az előzetes vélemények szerint azonban hazai pályán nem okozhat túl nagy nehézséget a Barcának az Inter, a rögtönzött közvélemény-kutatás alapján a válaszadók több, mint kétharmada a katalánok győzelmét várja.

„Hasonló mérkőzésre számítok, mint amilyen a múlt heti volt Milánóban. Azt is tudjuk hogy nagyon jól védekeznek az Inter játékosai. Keményen dolgoztunk az edzéseken, azt hiszem, sikerült előre lépnünk.”
– idézte az UEFA honlapja Xavi Hernándezt, a Barcelona edzőjét.

 

Kollégája, Simone Inzaghi pedig kijelentette, hogy tisztában vannak vele, hogy milyen nehéz percek várnak rájuk a Cam Nouban, de fel tudnak nőni a feladathoz.

A katalánok a Plzen kiütésével (5:1) kezdték a sorozatot, de a Bayern Münchentől (0:2), majd múlt héten az Intertől is kikaptak (0:1). A csoportelső bajoroknak Plzenben az eddig pont nélkül és 1-12-es gólkülönbséggel álló csehek vendégeként a papírforma alapján jó esélyük lesz a három pont begyűjtésére, a Barcelona győzelmi kényszerrel lép pályára a Camp Nouban. Xavi együttese a döntetlennel nem tudna javítani szorult helyzetén, veresége – és a Bayern pontszerzése – esetén viszont biztosan nem juthatna a legjobb 16 közé, ez a forgatókönyv a német és az olasz együttes számára érne biztos nyolcaddöntős helyet.

Az A csoportban kilenc pontjával éllovas Napolinak egy döntetlen is elég lenne hazai pályán az Ajax ellen. Az olaszok mellett szól, hogy eddig ők szerezték a csoportkörben a legtöbb gólt (13), a múlt héten pedig 6-1-re győztek Amszterdamban. A kvartett másik mérkőzésén az elmúlt szezonban döntős Liverpool Glasgow-ba látogat a pont és rúgott gól nélkül sereghajtó Rangershez.

A B jelű négyest az előzetes várakozásokhoz képest meglepetésre hibátlan teljesítménnyel vezető Club Brugge is kvalifikálhatja magát a legjobb 16 közé, ehhez legalább egy ponttal kellene gazdagodnia az Atlético Madrid vendégeként, miközben a Leverkusen-Porto meccs nem zárul döntetlennel. A belga együttes győzelemmel mindenképpen nyolcaddöntős.
A kiegyenlített D csoportban a továbbjutás ebben a fordulóban még nem dőlhet el, az éllovas Sporting Lisboa a Marseille-t, míg a Tottenham az Európa-ligába címvédő Eintracht Frankfurtot fogadja.

 

Bajnokok Ligája, csoportkör, 4. forduló


A csoport:
Napoli–Ajax 18:45 (Sport1), Rangers–Liverpool 21:00 (Sport1)
B csoport: Atlético Madrid–Bruges 18:65, Leverkusen–Porto 21:00
C csoport: Barcelona–Inter 21:00 (M4 Sport), Plzen–Bayern München 21:00 (Sport2)
D csoport: Tottenham–E. Frankfurt 21:00, Sporting–O. Marseille 21:00

 

A Barcelona a hét végén csak kínkeserves 1-0-ás győzelmet aratott a bajnokságban a Celta Vigo ellen. Gerard Pique (elől) harcol a Jorgen Larsennel a labdáért EPA/Alejandro Garcia

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére