Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Az orosz vívók az ázsiai szövetségben folytatnák

888.hu, MTI

2022.04.23. 12:00

Az Orosz Vívószövetség (FFR) fontolóra veszi, hogy az európai szövetségből kilépve az ázsiai konföderációban folytassa tevékenységét.

 

Pár napja az orosz sakkszövetség jelentette be: úgy döntött, az ázsiai szövetség tagja kíván lenni, válaszul arra, hogy szankciók sora érte, amiért Oroszország háborút visel Ukrajna ellen.
Ilgar Mammadov FFR-elnök közlése szerint jogászokkal vitatják meg az Ázsiához történő csatlakozás kérdését.

„A jogi konzultáció után tudunk határozni arról, hogy részeseivé válhatunk-e az ázsiai vívásnak. Az Európai Konföderáció helytelenül viselkedett.”
– mondta, hozzáfűzve, hogy a Nemzetközi Vívószövetség (FIE) a Nemzetközi Olimpiai Bizottság ajánlására cselekedett, az európai szövetség (EFC) azonban saját szakállára döntött oroszellenes lépésekről.

 

Az FIE március 2-án az ukrajnai orosz invázió miatt ideiglenesen felfüggesztette az orosz sportolók részvételét a szervezet égisze alá tartozó versenyeken. Az EFC vezető testülete a múlt hónap végén úgy döntött, hogy az Oroszországban és a háborút támogató Fehéroroszországban tervezett versenyeket elhalasztják vagy lemondják, orosz és fehérorosz sportolók illetve hivatalos személyek pedig nem vehetnek részt az EFC eseményein.
A kontinentális szövetség megvonta a bizalmat a szervezet orosz elnökétől, Sztanyiszlav Pozdnyakovtól, gyakorlatilag leváltva őt tisztéből. Menesztését az EFC május 31-ére összehívott rendkívüli kongresszusán szentesíthetik. Az orosz sportvezetőt, aki hazája olimpiai bizottságának elnöke is, Oroszország ukrajnai háborúja miatt mozdítják el tisztéből. A férfi kardban négyszeres olimpiai bajnok Pozdnyakov 2016 óta vezeti az EFC-t, és tavaly szeptemberben további négy évre újraválasztották.

Március elején az ukrajnai orosz invázió egyik első sportdiplomáciai következményeként Aliser Uszmanov orosz oligarcha közleményben jelentette be: azonnali hatállyal felfüggeszti elnöki tevékenységét a sportági világszövetségben. Lépését az FIE-t 2008 óta irányító üzletember azzal indokolta, hogy megítélése szerint Oroszország Ukrajna elleni háborúja miatt az Európai Unió szankcióinak célpontjává vált.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére