Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Bajnokok Ligája – Ronaldo mesterhármassal üzent az Atlético Madridnak

MTI

2022.03.15. 15:00

Cristiano Ronaldo tényleg olyan, mint a jó bor, a kor előre haladtával egyre jobb lesz. Nem sok olyan labdarúgó akad, aki 37 évesen tíz-tizenöt évvel fiatalabbakat is lepipál. A Manchester Unitedhez tavaly visszatért portugál csillag a hét végén mesterhármast szerzett a Spurs ellen, ma este pedig a Bajnokok Ligája-nyolcaddöntő visszavágóján az Atlético Madrid ellen gyarapíthatja góljai számát.

 

Cristiano RonaldoMTI/EPA/Peter Powell

 

Az angol szakértők szerint a Unitedhez 12 év után visszatért Cristiano Ronaldo eddig nem igazán váltotta be a hozzá fűzött reményeket. Igaz, ebben az is szerepet játszhat, hogy nem nagyon jön ki Ralf Rangnick vezetőedzővel, s ugyan más játékos esetében megsüvegelendő lenne a BL csoportkörében – eddig – elért hat, illetve a Premier League-ben szerzett kilenc gólja, ám tőle ennél többet várnak. A határ a csillagos ég, hiszen Ronaldo pályafutása során 59. alkalommal triplázott, és már 807 gólnál tart, ezzel ő lett minden idők legeredményesebb futballistája. A brazil Pelé és Romario több mint ezer góllal zárta pályafutását, de ezekben benne vannak az amatőr, nem hivatalos és barátságos meccseken szerzett találatok is.

CR7 2014 óta a BL-ben, a spanyol bajnokságban, a Király Kupában, illetve a spanyol szuperkupában összesen 36 mérkőzést játszott az Atlético ellen, melyeken 25 gólt szerzett és kilenc gólpasszt adott. A nyolcaddöntő első mérkőzésén Joao Felix, illetve Anthony Elanga góljával 1–1-es döntetlent játszott egymással a két csapat Madridban.
A Manchester Unitedből továbbra is hiányzik a bántalmazási ügye miatt felfüggesztett Mason Greenwood, de Bruno Fernandes és Luke Shaw a betegsége, Scott McTominay pedig a vádlisérülése után kedden visszatérhet a keretbe. A madridiaknál a sok hiányzó ellenére Antoine Griezmann és Luis Suárez sem kerül a kezdőcsapatba, Angel Correa és az ifjú tehetség, Joao Felix lesz a támadó.

 

A nap másik BL-meccse: Ajax–Benfica. Az első találkozón meglepetésre 2–2-es döntetlen született, pedig a hollandok hibátlanul jutottak tovább a csoportkörből. A hazaiak Sebastien Hallerben bíznak, az elefántcsontparti csatár az első, aki pályafutása első hét BL-meccsén gólt szerzett, és a leggyorsabban jutott el 11 találatig a legrangosabb európai kupasorozat történetében.

Mivel az idegenben szerzett gólok szabályát eltörölték, döntetlen esetén hosszabbítás, majd szükség szerint tizenegyespárbaj vár a csapatokra. A negyed- és az elődöntő sorsolását pénteken rendezik.

 

Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő, visszavágó: Manchester United–Benfica 21:00 (M4 Sport), Ajax–Benfica 21:00 (Sport 1)

 

Ronaldo gólöröme

MTI/EPA/Andrew Yates

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére