Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Büfé nélkül bajnokit rendezni Magyarországon?

Pörge Béla

2019.11.04. 13:58

Az MLSZ vasszigora mellett ez elképzelhetetlennek tűnik, ám mégis lehetséges.

Ha egy kis csapatról lenne szó, aki alig tudja kigazdálkodni az NB III. költségeit, akkor biztosan nem tenném szóvá ezt a hiányt, hiszen az MLSZ általában könyörtelenül bünteti a kicsiket már a harmadosztályban is, ha nem megfelelőek egy sporttelep körülményei: például nincs büfé, mosdó, fedett lelátó vagy éppen megfelelő tájékoztatás.

Vasárnap viszont nem egy szegényházi csapatnál tapasztaltam, hogy nincsen hangosbemondó és büfé (!!) a sporttelepen, hanem az ország egyik leggazdagabb klubjánál, a MOL Fehérvárnál fogadták így a szurkolókat. Természetesen nem a Sóstó Arénáról van szó (bár például ott a vízzel akadtak gondok nem is olyan régen), hanem a mellette található edzőpályák egyikéről, ahol a Fehérvár tartalékcsapata játssza NB III-as bajnoki mérkőzéseit.

Jobb oldalt a vendéglelátók, szemben a MOL Aréna Sóstó

A MOL Fehérvár II. egy olyan pályán játszik bajnoki mérkőzéseket, ami az MLSZ szabályzata szerint nem alkalmas az NB III-as meccsek lejátszására. Láthatóan ez senkit sem zavar.

Kivéve a szurkolókat, de velük meg ki foglalkozik?

Ennek ellenére egy nagyon jó meccsélménnyel gazdagodtam Székesfehérváron, ehhez kellett egyrészt a nagyon korrekt biztonsági személyzet (és az ingyenes belépés, bár ez már-már alap, ha szolgáltatás nincsen), másrészt az a kocsma, ahonnan vihettünk sört, üdítőt és „mindenmijót” a meccsre. Mint később kiderült, jó ötletnek bizonyult, hogy a kezdés előtt tíz perccel indultunk el a sörbeszerző útra, hiszen kis késéssel indult a találkozó, így a harmadik perctől kezdve már láttam mindent.

Az üveget persze nem vihettük be, de legalább mindent lehetett látni, miközben kitöltögettük a söröket. Természetesen nem Löwent ittam!

Annyira nem tetszett, amit az első félidőben láttam: jobbnak tűnt a fehérvári fakó, több helyzete volt a hazaiaknak, sőt, egyszer kapufát is lőttek, amikor a kipattanó ráadásul pont Jeszenszky kezébe hullott. Kicsivel korábban Jeszy amúgy hatalmas bravúrral védett, így rászolgált a szerencsére, mindenesetre nem ezt vártuk. Így nemcsak az óbudaiak játéka, de a szurkolás is elég álmos volt.

A fehérváriaknál egyébként két visszajátszó volt a nagy csapatból: a Puskás-díjas Zsóri Dániel és Bamgboye. Zsóri viszont ezúttal nem a góljával alkotott maradandót. A 42. percben egy szándékos utánrúgásért kiállította a játékvezető, így a szünetre emberelőnnyel mehetett a Kerület, 0–0-s állásnál.

A kocsma, ahonnan a sört vittük

Néhány szék a régi stadionból, elég menő hely, kár, hogy itt a bőcsi Staro a legjobb sör

A szünet nagyjából 6-7 percig tartott, így azok jártak rosszabbul, akik akkor kirándultak el a legközelebbi kocsmába, bár annyiban szerencséjük volt, hogy Rajczi góljára éppen visszaértek.

A 61. percben egy kapufáról kipattanó labdát Rajczi közelről a hálóba lőtt, ezzel szerzett vezetést a Kerület. Emberelőnyben már kijött, hogy a Vidi II. a kiesés ellen küzd, míg a Kerületkének feljutási ambíciói vannak.

Még bőven a kezdés előtt ilyen volt a vendégoldal, végül másfél ilyen minilelátót megtöltöttünk!

Még így is nehéz utolsó félórája volt a csapatnak, ráadásul egyre inkább esetlegesen vezette a játékvezető a meccset. Szerencsére csak a mezőnyben fújt be érdekes szabálytalanságokat (vagy éppen felejtette ezt el), így nagyobb baj nem lett belőle, de a vörös partjelző így is többször célponttá vált:

figyelj már oda, Szmöre!

Illetve:

mit lengetsz, kis Vuk?

Ezek voltak a kedvenc beszólásaim, bár a hajrában Gundel Takács Bence kapus is kapott pár jó szót, amit kimutogatással hálált meg. Sili Luka pedig góllal hálálta meg azt, hogy az első félidőben tőle (valamint Rajczitól) kérte az óbudai tábor a gólt. Ez a rigmus most nagyon bejött, mindkét kedvenc csatárunk betalált!

Sili a 90. percben lépett ki a bal oldalon, majd kicselezte a kimozduló kapust és éles szögből az üres kapuba gurított, eldöntve ezzel a három pont sorsát. Hiába volt papíron jóval gyengébb az ellenfél, ez egy küzdelmes meccsen megszerzett nagyon értékes győzelem!

A gól után egyébként még megkapta Gundel, hogy

ne mutogass, inkább maradj talpon!

Majd a lefújás előtti utolsó másodpercekben a szerencse még egyszer a Kerület mellé állt: óriási ziccer maradt ki, előbb Jeszy védett egy hatalmasat, majd az üres kaput nem tudta eltalálni egy fehérvári játékos, így 2–0-ra nyert az óbudai csapat.

Hazafelé még sikerült beiktatnunk egy érdi megállást, hiszen a listavezető a félidőben csak 1–1-re állt a BKV Előre ellen. A botlással átvehette volna a vezetést a Kerület, ráadásul útba is esett Érd, nem lehetett kihagyni ezt a megállót!

Megtisztelő volt a Viking-drapi mögül szurkolni!

A második félidőre már ingyen mehettünk be, és még az egyetlen megmaradt BKV-ultrával is találkoztunk (míg a túloldalon az érdieket megtámogatta a Csepel tábora, így a második félidőben négy klub szurkolói voltak jelen). Sajnos nem sikerült kihúznia a végéig a BKV-nak, az Érd a 80. percben szerzett fejesgóllal 2–1-re nyert, és vezeti az NB III. Nyugat csoportját.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére