Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Drámai vége lett a budai derbinek

Pörge Béla

2019.06.03. 19:18

Egy évig biztosan nem lesz budai derbi a bajnokságban, erről szól a Pörge szurkol legújabb része.

Ahogyan már szombaton, a BLSZ döntője után beharangoztam, a hétvégén még egy meccsen jártam, amiről szintén érdemes beszámolni. Vasárnap ért véget az NB III., ám számos kérdés nyitva állt még az utolsó forduló előtt. A nyugati csoportban a kiesés, a keletiben a kiesés és a bajnoki cím kérdése sem dőlt el, egyedül középen fogytak el az izgalmak. A III. kerületi TVE a Pénzügyőrt fogadta, azaz az utolsó fordulóra maradt a budai derbi.

Korábban egyszer már írtam erről a párosításról, de akkor Pasaréten került sor a meccsre, ráadásul nem is volt olyan nagy a tét, mint most.

A nyugati csoportban úgy alakultak az események az utolsó körre, hogy a Pénzügyőr kiesésére viszonylag kevés esély volt: a budaiaknak ki kellett kapniuk Óbudán, emellett a Dunaharasztinak pontot kellett szereznie, a Vidi II-nek győznie kellett, valamint a Sárvárnak pontot kellett szereznie, vagy a Csepelnek nyernie, ám ez utóbbi két kitétel adott volt, hiszen a Csepel a Sárvárt fogadta.

Az utolsó fordulóra és a rangadóra tekintettel egészen szép számú közönség gyűlt össze Óbudán, a lelátó szinte megtelt. Pasarétről nem jöttek sokan, 20-30 szurkoló lehetett a vendégben. A kezdés előtt bemutattunk egy kis füstöt is, hogy igazi derbihangulat legyen.

Egészen látványosra sikerült a füstölés a bejárat felől nézve

Oldalról pedig ilyen volt

A Kerület támadó szellemben lépett pályára, végre úgy játszott a csapat, mint a szezon elején. Néhány sikertelen próbálkozást követően már a 13. percben vezetést szerzett a Kerületke, Fazakas lövése pattant be a kapufáról úgy, hogy a labda még Czuczi kapust is érintette.

Eközben egyébként feszült volt a hangulat, bár viszonylag jól szólt a hazai szurkolás, egyre többször sikerült összeszólalkozni valamelyik vendégjátékossal vagy a bíróval. A kedvenc beszólásom az volt, amikor valakit a

mit csinálsz, te töltött uborka?

mondattal kérdeztek fel.

Telt ház az NB III-ban, jó ezt látni!

Közben kiderült, hogy a többi mérkőzés úgy alakult, hogy a félidő végéhez közeledve a Pénzügyőr már kiesésre állt. Erről többen is igyekeztünk értesíteni a Pénzügyőr játékosait, bár érezhetően megosztott volt az óbudai közönség a hírrel kapcsolatban. A gúnyolódások mellett elhangzott például ez is:

játszottatok volna jobban az egész szezonban, akkor nem kéne Sárvárra mennünk jövőre.

A szünetig nem változott az eredmény, ahogy az sem, hogy a Pénzügyőr kiesésre állt. A vendégjátékosok jóval hamarabb kijöttek a második játékrészre, ám várniuk kellett, mert közben a bajnok ifistákat köszöntötték. Az éremátadáson nagy ovációt kaptak a fiatal labdarúgók, akik ennyi néző előtt még nem léphettek pályára. Eközben is maradt energiája néhány óbudai drukkernek a rivális froclizására:

figyelj hetes, ez az, amit te sosem fogsz kapni!

A második félidőben nem változott a játék képe, sokkal jobban futballozott a Kerület, a Pénzügyőrnek alig-alig voltak lehetőségei, ezt pedig a játékosok nehezen viselték, durva volt a játék, a szabálytalanságokat kísérő kakaskodásokat pedig menetrendszerűen kísérte a lelátóról a Pénzügyőr nehéz helyzetének gúnyolása:

jövőre a Gázgyár is meg fog b888szni titeket!

Ez a beszólás azért is volt érdekes, mert a meccs után a BLSZ I-ben szereplő Gázgyár egyik játékosa meg is dicsért minket érte. Na igen, Óbuda második számú csapatának is sokan szorítunk, a helyi rivalizálás olyankor nem számít, amikor külső ellenfél kerül a csapatokkal szembe.

Pasarétről nem jöttek sokan

A hajráig nem változott az eredmény, ekkor egy szabadrúgással a Kerület eldöntötte a meccset, igaz, a 87. percben a Pénzügyőr szépített. A lefújás előtti percekben a hazai közönség Gál István vezetőedzőt éltette, ennek meg is volt az oka: a mester távozik Óbudáról, sőt, hétfőn már az utódokat is bejelentették a Kemenes Szabolcs-Czvitkovics Péter páros személyében. Kemenes egyébként vasárnap is ott volt a meccsen. Gál Istvánnak sok sikert kívánok a továbbiakban, személyében egy szimpatikus edzőt ismerhettünk meg Óbudán.

Végre volt minek örülni

A Dunaharaszti meccse előbb ért véget, a DMTK hősies küzdelemben kiharcolt egy ikszet a bajnok Ajka ellen, a Vidi II pedig már 5–0-ra vezetett ekkor, így a mérkőzés végét jelentő sípszó egyben azt is jelentette, hogy a Pénzügyőr kiesett az NB III-ból (mellettük a Csepel és az Andráshida búcsúzik a Nyugat csoportból), így jövőre a BLSZ I-ben indulhat. Néhányan még ekkor is gúnyolódtak a vendégeken, de a többség már a sajátjainak ünneplésével volt elfoglalva. A meccs után az egész csapat lejött pacsizni, volt kölcsönös taps, több játékos még a kisgyermekét is bevitte a pályára. Igazi ünnep volt Óbudán!

Összességében a szezon nem sikerült rosszul, úgy lett ötödik a Kerület, hogy mindössze egy ponttal maradt le a dobogóról. Az első pár meccsért nagy kár, illetve tavasszal, az utolsó fordulót megelőzően volt még egy hullámvölgy, ám ezeket leszámítva látszott, hogy a TVE az Ajkát leszámítva bárkivel felveszi a versenyt a mezőnyben. Nagy kérdés, hogy mi várható jövőre, ehelyett inkább rögzíteném az NB III. idei fontosabb eredményeit:

  • feljutott az Ajka, a Szeged-GA és a Szolnok;
  • a legjobb budapesti csapat az ESMTK lett, mely harmadik helyen végzett a keleti csoportban;
  • kiesett az Andráshida, a Cigánd, a Csepel, a Hódmezővásárhely, a Makó, a Paks II, a Pénzügyőr, a Sajóbábony és az SBTC, valamint tizedikként a Tállya, aki reménykedhet, hogy visszalép két feljutó, mert ekkor mégis bennmarad;
  • a feljutásról döntő osztályozók párosításait kedden sorsolják ki.

Az osztályozók legalább egyik fordulójáról még tervezek írni beszámolót, utána július végéig szünetelni fog a Pörge szurkol a 888-on, de a Facebookon továbbra is érdemes lesz követni az oldalt!

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére