Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Drámai végjátékban győztük le a székely jégkorong-válogatottat

Pörge Béla

2020.02.08. 17:26

A rendes játékidő döntetlennel zárult, de a hosszabbítás csak 15 másodpercig tartott.

Magyarország férfi jégkorong-válogatottja Észtország legyőzése után Romániával játszott a nottinghami olimpiai selejtezőtornán. Románia válogatottja viszont közel sem román: 15 székely mellett még 4 ukrán is van a keretben, mellettük mindössze ketten románok...

A meccs szörnyen kezdődött, Románia szerzett vezetést már az első percben, de nem késlekedett sokat az egyenlítés, hamar 1–1 lett az állás. Ezt követően egészen a harmadik harmadig nem esett gól, a magyar válogatott játszott jobban és veszélyesebben, ám gólt nem szerzett.

A harmadik harmad elején végre sikerült megszereznünk a vezetést, ám Románia öt perccel a vége előtt egalizált, sőt, az utolsó pillanatokban akár nyerhetett is volna. Maradt a 2–2, jöhetett a hosszabbítás.

A hosszabbítás legfeljebb öt percig tart, de ha valaki gólt szerez, akkor vége a meccsnek. 15 másodperc után megszületett az aranygól, Magyarország 3–2-re nyert a zömmel magyarokból álló „román” válogatott ellen.

A vasárnapi zárónapon a magyarok a házigazda britek ellen lépnek jégre. A négyes torna győztese jut a 2022-es pekingi téli ötkarikás játékok utolsó kvalifikációs körébe.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére