Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Dupla arany a magyar gyorskorcsolyázóktól

Csordás Bettina

2018.11.12. 16:36

Vasárnap a vegyes és az olimpiai bajnok férfi váltó arany-, míg egyéniben Liu Shaoang országos csúccsal bronzérmet nyert 500 méteren a rövidpályás gyorskorcsolyázók Salt Lake Cityben rendezett világkupa-állomásán.

Ahogy arról már tegnap beszámoltunk, a szombati napon is magyar éremeső volt Salt Lake Cityben. Az ötkarikás aranyérmes Liu Shaolin Sándor nyerte az első 1000 méteres versenyt a rövidpályás gyorskorcsolyázók második, Salt Lake Cityben zajló világkupa-állomásának szombati napján.

A múlt héten Calgaryban világcsúccsal győztes férfi négyesben egy változtatás volt, az aranyérmes olimpikon Liu Shaolin Sándor, Liu Shaoang és Burján Csaba mellett ezúttal Krueger Cole helyett Varnyú Alex kapott szerepet. De a csapat így is diadalmaskodott, sőt rajt-cél győzelmet aratott, az éllovas pozíciót egy pillanatra sem adták át. Mögöttünk Kína a második, Oroszország pedig a harmadik helyen ért célba.

Az alig egy hete debütáló vegyes váltóban is megszületett a magyarok első világkupa-diadala Salt Lake Cityben. A magyarok a legerősebb összeállításban szerepeltek, Jászapáti Petra és Bácskai Sára Luca mellett a Liu fivérek indultak Krueger Cole és Burján helyett. A 2000 méteres táv elején negyedik helyen körözött a magyar négyes, majd Jászapáti megelőzte francia ellenfelét, a kínai váltó egyik tagja pedig elesett. Liu Shaolin így befejező emberként az utolsó kanyarból kijövet, belül elment a vezető hollandok mellett, mindössze hét ezreddel, de megelőzte őt.

A magyarok az első két tengerentúli világkupa-állomás közül Calgaryban 2 arany-, 1 ezüst- és 1 bronzérmet szereztek, míg Salt Lake Cityben 3 arany- és 1 bronzérem volt a szerzeményük. A sorozat december 7-9. között a kazahsztáni Almatiban folytatódik a harmadik állomással.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére