Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Eurómilliók és a Bajnokok Ligája kapujában áll a Ferencváros

Jánosy Károly

2022.08.09. 16:20

A 888.hu a ma esti FTC-Qarabag mérkőzés előtt megkérdezett néhány ismert sportembert a mérkőzés – szerintük – várható kimeneteléről.

 

Ötmillió euró, azaz kis híján 2 milliárd forint a tét a ma esti Ferencváros-Qarabag labdarúgó a Bajnokok Ligája selejtezőben. A párharc győztese ugyanis ennyit kap az UEFA-tól, arról nem is szólva, hogy a továbblépéssel újabb pénzcsapok nyílnak meg. Szóval jól jár a győzelemmel a Fradi, amely az első mérkőzésen 1:1-re végzett az azeri bajnokcsapattal. Az Üllői úton természetesen a hazaiaknak áll zászló, de a remények valóra váltásához jó játékra és gólokra lesz szükség.

Meg talán abban is reménykedhetnek a szurkolók, hogy a Fradi pihentebben kezdi a meccset, hiszen elhalasztotta a hét végi, zalaegerszegi meccsét, míg ellenfele játszott az azeri bajnokság rajtján, ahol 3:1-re győzött. A bonyolultabb összefüggések kedvelői szerint az is Dibusz Dénesék malmára hajtja a vizet, hogy a magyar bajnok a második meccsein jobb. Az első körben a kazah Tobol, majd a szlovák Slovan Bratislava ellen is a visszavágón remekelt. Talán ezúttal is követi a sormintát, bár az azeri gárda az előző két körben a lengyel Lech Poznant és a svájci Zürichet is kiejtette, és sorozatban nyolcszor szerepelt valamelyik európai kupasorozat csoportkörében: hatszor az Európa-liga, egyszer a BL és tavaly a debütáló Konferencia-liga főtáblájára jutott.

 

„Jól bejáratott csapat a Qarabag, az eltiltásukból visszatérőknek nem kell sok idő ahhoz, hogy újból játékba lendüljenek, de ennek nem tulajdonítok különösebb jelentőséget.”
– nyilatkozta Sztanyiszlav Csercseszov, a zöld-fehérek mestere.
„Kielemeztük az azerieket, jó képességű, minőségi futballisták, de pontosan tudjuk, mire számíthatunk tőlük. Ezúttal is a saját stílusunkra kell koncentrálnunk, úgyhogy én inkább a saját labdarúgóimmal foglalkozom. Alaposan feltérképeztük a vetélytársakat, ezért úgy tűnhet, hogy a visszavágókra rendre javul a teljesítményünk.”

 

A párharc győztese a BL-selejtező utolsó fordulójába jut, ahol a cseh Plzen és a moldovai Sheriff Tiraspol párharcának továbbjutójával találkozik. A vesztes átkerül az Európa-liga utolsó selejtezős fordulójába, ahol az ír Shamrock Rovers, valamint az északmacedón Skupi összecsapás győztesével találkozik. Az már eldőlt, hogy mindkét csapat csoportkörben szerepelhet ebben az idényben, legrosszabb esetben – két vesztes párharc esetén – a Konferencia-ligában.

 

A BL rájátszásban ötmillió eurót kaphat a Ferencváros, a kiesés ennek az összegnek a töredékét jelenti. A harminckét csapatos főtáblára jutással kaszálnának igazán nagyot a zöld-fehérek, a kvalifikációért járó 15.64 millió euró, plusz az UEFA-együtthatók alapján elosztott összeg minimuma, 1 137 000 euró biztosan befolyna.

 

A 888.hu a ma esti FTC-Qarabag mérkőzés előtt megkérdezett néhány ismert sportembert a mérkőzés – szerintük – várhat kimeneteléről.

 

Győztes hadvezér lesz ma este Sztanyiszlav Csercseszov? MTI/Koszticsák Szilárd

 

Bánki József szakíró, az FTC egykori játékosa: Reménykedek, hogy a Fradi és szurkolói tábora még jó darabig tovább szőheti az álmait!

Olasz Anna vb ezüstérmes hosszútávúszó: Nem vagyok igazán otthon a fociban, bár voltam jó néhány Fradi meccsen, szóval úgy vélem, hazai pályán nyer a csapat.

Rédli András olimpiai bronzérmes és világbajnok párbajtőrvívó: Elkötelezett zöld-fehér hívőként lehetetlen az érzelmeket kizárni, ezért abszolút mértékben hiszek a Fradi továbbjutásában.

Lisztes Krisztián, az FTC egykori válogatott futballistája: Nagyon nehéz lesz, de bízom a továbbjutásban.

Gerendás György, olimpiai bajnok pólós, az FTC szakmai igazgatója: Vagy nagyon nehéz meccs lesz, és csak büntetőkkel jutunk tovább, vagy éppen az ellenkezője, és könnyű 2:0 lesz ide.

Udvardy Panna, a világranglistán 80. helyezett teniszező: Nem vagyok szekértő, de szerintem 2:1-re nyer a Fradi.

Lotfi Begi zenész, producer: Fradistaként csak a győzelemben hiszek, 2:1 lesz a vége.

Gurisatti Gréta olimpiai és Európa-bajnoki bronzérmes, világbajnoki ezüstérmes magyar válogatott vízilabdázó: Én és a Fradi-szurkolók nagy része egy 1:0-ás győzelemmel is elégedettek lennénk.

 

Bajnokok Ligája selejtező, 3. forduló visszavágó: Ferencváros–Qarabag 20:00 (Tv: M4 Sport)

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére