Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Ez az, amit nem kapsz meg a San Siróban

Pörge Béla

2017.02.27. 18:58

Meccsbeszámolók a három nyolcason! A hétrõl hétre jelentkezõ, megújult meccsrejárós sorozatunk idei harmadik része.

Az elmúlt hétvégén Csepelre szerettem volna kilátogatni, de sajnos vasárnap helyett szombatra került az a meccs, így mást kellett választanom. Nagy szerencsére vasárnapra is jutott egy kultikus pályán rendezett összecsapás, ez pedig a REAC-Újpest II volt.

A REAC otthona a Széchenyi téri Budai II Stadion, megszűnéséig a Volán játszotta itt a hazai meccseit. Sajnos emellett egy másik párhuzam is van a két csapat között, a Volán is hírhedt volt a bundázásról, a 2000-es évek végén pedig a REAC űzte nagyban a fogadási csalásokat, csoda, hogy a harmadosztálynál nem zuhant mélyebbre a klub.

Mindenesetre van, ami még az NB I-es időkre emlékeztet Rákospalotán. Például a jegy, ami a tíz évvel ezelőtti szezonban is ugyanilyen volt, sőt, a klubházon is kint van még a Borsodi Liga logója.

Az ellenfél az Újpest II volt, ami még nem szerzett pontot az idei kiírásban.Tekintve, hogy mennyi gondja van az Újpestnek, a stadiontól kezdve addig, hogy nem igazolhatnak, nem meglepő, hogy a "fakóra" nem maradt más, csak nagyon fiatal játékosok. Akik küzdenek persze, de amikor lényegében csere is alig van, nem várható el az eredményesség.

A lelátóra kiérve megcsapott a 2000-es évek hangulata. Minden olyan volt, mintha 2008-ban egy REAC-Újpestre mentem volna ki, leszámítva, hogy alig volt néző. Hát igen, ez a bundabotrány hatása, de az újpestieket is megértem, délután volt hoki is, inkább oda mentek. Még így is a kilátogató 100-200 néző fele újpesti volt.

A szurkolásról nehéz így mit írni, a REAC-ot két labdaszedő biztatta, az Újpestet kósza bekiabálások támogatták.

A játék képe meglepő volt. A REAC gyengén játszott, az Újpest pedig a félidő közepén megszerezte a vezetést. Sokáig úgy tűnt, meg is lesz az első győzelme a csapatnak, végül "csak" az első pont lett meg, a 90. percben kiegyenlített a REAC.

A sör legalább olcsó volt. A stadion mellett található a Mister söröző, ahol (ki gondolná?) Mistert mérnek. Ez egy helyi sör, ami 280 forintért nagyon megéri, mindenkinek tudom ajánlani, főleg ezen a helyen. Nagyon hangulatos kiskocsma, imádtam. A pályán szintén 280 forint a sör, ott dobozos Löwenbräut adtak. Nem volt rossz az sem.

Összességében nagyon kellemes délután volt még úgy is, hogy az NB III-hoz mérten is gyenge színvonalú meccs volt, ráadásul kevés nézővel. Persze a hangulat attól volt jó, hogy tíz évvel ezelőtt ugyanígy nézett ki minden a pályán, csak akkor az NB I-ben, nagyobb meccseken több ezer néző volt kint.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére