Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Halálra röhögték magukat Alan Shearerék a németek búcsúján

888.hu

2022.12.02. 19:20

Egy temetőben is vidámabb a hangulat, mint a tegnap este a német válogatott öltözőjében volt A Nationalelf 4-2-re verte Costa Ricát, ám ez kevés volt, 2018 után újra a csoportkörben búcsúzott a világbajnokságtól. A Bild kínos részletességgel számolt be a német búcsúról. A brüsszeli marokkóiak pedig újra tüzesen ünnepelték, hogy a számukra otthont biztosító Belgium csapata kiesett. 

 

Egy kép többet ér minden szónál – német szurkoló Katarban EPA/Ronald Wittek

 

Nem túl szórakoztató olvasmánnyal lepte meg a szurkolókat a Bild. Mármint a németeket, hiszen a más nemzetbeliek azért nem hullattak krokodilkönnyeket, mert Hansi Flick csapata Japán és Spanyolország mögött a csoport harmadik helyén végzett. A lap tudósítása szerint alig több mint tíz perccel a lefújás után „halotti csend” honolt az öltözőben, a játékosoknak fogalma sem volt mit mondhatnának, némán öltöztek és csomagoltak. Jonas Hofmann „keserű pillanatot” említett, Jamal Musiala szerint „nagyon szomorúak vagyunk, nyomasztó a hangulat.” Flick szövetségi kapitány elismerte, hogy a saját maguknak köszönhetik a kiesést, de néhány játékosa támogatja, és bízik benne, hogy marad a posztján.

A meccs emberének választott Kai Havertzről készült „ünnepi” fotó pedig sokkal inkább egy családja elvesztése miatt szomorkodó ember képére emlékeztet, mintsem egy boldog játékoséra. A középpályás úgy véli, csak önmagukat okolhatják, hiszen a Japán elleni vereség pecsételte meg a sorsukat.

„Magunkba kell néznünk.” – mondta Havertz a meccs után. „Elég esélyünk volt a győzelemre Japán és Spanyolország ellen is.”

 

Havertz visszautasította azt a feltételezést, hogy a német csapat azért teljesített gyengén, mert elvonta a figyelmüket a futballról a FIFA OneLove karszalag viselése körüli hercehurca. „A pályán nyújtott teljesítmény a legfontosabb. Természetesen a lehető legjobb eredmény elérése járt a fejünkben. Többször is tisztáztuk az álláspontunkat, de ez lenne a legutolsó dolog, amit kifogásként szeretnénk felhasználni. Most száz százalékig a futballra és semmi egyébre nem koncentrálunk.”

 

Mindenesetre egy katari tévécsatorna nem rejtette véka alá a németek kiesése felett érzet örömöt, és több műsorvezető is befogta a száját (csakúgy, mint a németek a Japán elleni meccs előtt), és búcsút intett Hansi Flickéknek. Az angol legendák sem szomorkodtak, Alan Shearer, a Premiership legjobb góllövője a volt válogatott labdarúgó, Gary Lineker társaságában a térdét csapkodta Micah Richards kommentátorral egyetemben a német kiesés hatására.

 

 

Belgiumban a korai búcsú ellenére is tüzesen ünnepeltek. Mármint a marokkói bevándorlók, hiszen az ő csapatuk továbblépett. Brüsszel utcáin – csakúgy, mint a vasárnapi Belgium-Marokkó mérkőzés után – ismét magukról megfeledkezett „szurkolók” tomboltak, gyújtogattak és dobálták a járműveket, ünnepelték, hogy Marokkó megverte Kanadát, míg a számukra munkát és otthont biztosító ország csapata kiesett.

 

Marokkói szurkolók ünnepelnek a Brüsszelben, miután válogatottjuk 2-1-re verte Kanadát és továbbjutott a katari labdarúgó-világbajnokságon MTI/EPA/Stephanie Lecocq

 

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére