Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

John Barnes: Elég legyen Katar kioktatásából!

Jánosy Károly

2022.12.01. 18:00

John Barnes, a Liverpool egykori legendás válogatott labdarúgója szerint a vb-t rendező országot már-már zaklatják, pedig éppen Nagy-Britanniában is lenne bőven tennivaló az emberi jogok érvényesítése terén. Barnes szerint a nyugati országok szurkolói emberi jogi leckéket adnak a közösségi médiában világbajnokság házigazdájának.

 

A Portugália-Uruguay mérkőzést megzavaró színes egyéniség sem nyerhette el Barnes szimpátiáját 2022. EPA/Abir Sultan

 

Mint ismert, az LMBTQ+ ellenes törvények és a migráns munkavállalókkal szembeni rossz bánásmód arra késztette a briteket – és sok más országot –, hogy minden lehetséges eszközzel és módon bírálják Katart és a FIFA-t. A brit álláspont azonban képmutató a feketéket érő diszkrimináció miatt az Egyesült Királyságban, nem véletlenül nyilatkozta a napokban John Barnes, hogy tiszteletben kellene tartani Katar kultúráját, törvényeit és vallását. Nem csoda, hogy nekiestek az újabban a Liverpool FC nagyköveteként is szereplő ex-futballistának.

„Nem hiszek Katar értékrendjében a törvényei miatt, mégis jobb lenne a saját országunkban tiltakozni ez ellen – például a – Katar londoni nagykövetsége előtt. Senkinek nincs joga elmenni egy másik országába, és azt tenni, amit mi csinálunk ott. Mi természetesen nem fogadnánk el ilyesmit itthon.”
– jegyzete meg a közösségi oldalán Barnes.

 

Oktattassuk ki a Manchester City és a Newcastle drukkereit, nevezzük árulónak a női és meleg rajongóikat, amiért támogatnak egy despotikus rezsimből érkezett tulajdonost? Kíváncsi vagyok, hogy amikor egy hónap múlva újraindul az angol bajnokság, hogyan tudósít majd a BBC a manchesteri St. James Parkból és az Etihad Stadionból, mivel mindkét klubnak olyan országbeli a tulajdonosa, amelyek törvényei Kataréhoz hasonlatosak?”

 

Barnes azzal érvelt, hogy elsősorban az európai országok, például Nagy-Britannia kampányol Katar ellen a világbajnokságon.

„A világnak nincsenek általánosan elfogadott »emberi jogai«. Ha lennének, akkor a résztvevők túlnyomó többsége az európaiak ellen tiltakozna? Nem emlékszem túl sok brit másként gondolkodóra a hitleri Németország olimpia rendezésével kapcsolatban. Hitler uralni akarta Európát, mi pedig hagytuk, hogy azt tegye, amit akar. Katarnak nincsenek ilyen szándékai, de mi odamegyünk és kritizáljuk őket.”

Arra buzdít mindenkit Barnes, hogy foglalkozzon inkább a hazai problémákkal A hét elején a Times Radionak adott interjújában utalt arra, hogy Angliának tavaly nem lett volna szabad a 2020-as Európa-bajnokság rendezéséből rész vállalni, mert az Egyesült Királyság rendőrsége rosszul bánik a fekete állampolgáraival.

„A feketéket minden nap megállítják az utcákon. Megállítják őket, letartóztatják őket pusztán a bőrszínük miatt. Ez törvényes? Melyik ország a rosszabb? Az, ahol a hatóságok jogellenesen lépnek fel, amikor diszkriminálják az embereket, vagy Katarban, ahol törvények tiltják a homoszexualitást? Úgy vélem, Katarban nem tartóztatnak le meleg embereket a nemi identitásuk miatt.”

 

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére