Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Jövőre Budapesten biztathatjuk az elitmezőnybe jutott jégkorongozókat

888.hu

2022.05.21. 15:30

Egy hét múlva a Nemzetközi Jégkorong Szövetség (IIHF) kongresszusán döntenek a jövő évi A csoportos vb helyszínéről. Mint ismert, a háború miatt nem lehet házigazda Szentpétervár, a helyére a nemrég feljutott Magyarország és Szlovénia, azaz Budapest és Ljubljana jelentkezett, illetve a finn-lett kettős. Az IIHF küldöttsége a napokban Budapesten járt, hogy felmérje a rendezés esélyeit, lehetőségeit.

 

Az IIHF küldöttség az MVM Dome-ban Fotó: MJSZ/Vörös Dávid
A Nemzetközi Jégkorong Szövetség két vezetőjét, Hannes Ederert és Franz Reindlt a magyar szövetség főtitkára, Sipos Levente és Balog Péter elnökségi tag, továbbá a szlovén szövetség vezetői, a pályázaton dolgozó szakemberek és a decemberben átadott MVM Dome-ot üzemeltető Sportfive képviselői fogadták.
„Felmérték a szállodahelyzetet, és megnézték a budapesti helyszínnek szánt 20 ezer férőhelyes MVM Dome-ot, amelyet kiváló arénának neveztek, maximálisan meg voltak elégedve, a kapacitást, a kiszolgálást, a közlekedést és a VIP-helyiségeket illetően is. Vannak hasonló arénák Európában, de jelenleg ez a legnagyobb és legmodernebb. Az kiderült, hogy mobillétesítményekre is szükség lesz, de ez más rendezvényeknél megszokott.” – mondta Sipos Levente.
A delegáció az Országházban találkozott Such Györggyel, a magyar szövetség elnökével. Elképzelhető, hogy az IIHF a jövő évi kongresszusának egyik ülését a Parlamentben tartja meg. A küldöttség ezt követően Szlovéniába utazott, hogy az ottani helyszínt is felmérje.
„Reméljük, hogy Szlovéniából is hasonló pozitív élményekkel távoznak majd. Az IIHF munkatársai vizsgálják meg, hogy a pályázó alkalmas-e az esemény megrendezésére, de a döntést a kongresszus hozza meg.” – tette hozzá a főtitkár.
A magyar és a szlovén szövetség május 8-án, a ljubljanai divízió 1/A vb utolsó napján jelentette be, hogy közösen kandidál a 2023-as eseményre. A budapesti MVM Dome és a ljubljanai Stozice Aréna lenne a két helyszín, a két csarnok összesen 28 ezer férőhellyel rendelkezik. A magyar-szlovén pályázat riválisa Finnország és Lettország, a mostani és a tavalyi házigazda. Az IIHF kongresszusa május 27-én Finnországban dönt a jövő évi rendezésről.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére