Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Katarban a belgák álmait, Brüsszelben az autókat törték össze a marokkóiak

Jánosy Károly

2022.11.28. 10:40

Zavargások törtek ki több belga és holland nagyvárosban a Belgium-Marokkó vb-csoportmérkőzés közben, de miután az észak-afrikai válogatott 2-0-ra legyőzte a világranglista második helyén álló, a döntőbe jutásra is esélyesnek tartott Belgiumot, végkép elszabadultak az indulatok. A két szomszédos országban közel egymilliónyi marokkói vagy marokkói hátterű ember él.

 

A brüsszeli, antwerpeni és amszterdami rendőrök könnygázt és vízágyúkat is bevetettek a marokkói zászlókat lengető, autókat felgyújtó randalírozók ellen. A beszámolók szerint – sokan már a mérkőzés előtt agresszíven viselkedtek – hiába vonult ki nagy létszámban a rendőrség a megfékezésükre. A MailOnline értesülései szerint le kellett zárni a belga főváros, Brüsszel és Antwerpen egy részét, hogy vízágyúk és könnygáz bevetésével próbálják feloszlatni a tömeget. A zavargók kövekkel és petárdákkal próbálták visszavonulásra késztetni a rendfenntartókat.

 

Abdelhamid Sabiri szabadrúgásból szerezte Marokkó első gólját EPA/Georgi Licovski

 

Az este folyamán Antwerpenben egy időre meg kellett szüntetni a villamosforgalmat. A brüsszeli rendőrség közleménye szerint még a meccs vége előtt több tucatnyian, köztük kapucnis fiatalok készakarva keresték az alkalmat az összetűzésre. Körülbelül száz rendőrt mozgósítottak, a lakosságot figyelmeztették, hogy kerüljék a belváros egyes részeit. A metróállomásokat és több utcát is lezárták, hogy korlátozzák az erőszak további terjedését. A jelentések szerint estére állt helyre a rend.

 

Brüsszelben és még néhány nagyvárosban jó néhány autó látta kárát a váratlan marokkói győzelemnek EPA/Stephanie Lecocq

 

 

„A leghatározottabban elítélem a ma délutáni eseményeket. A rendőrség határozottan tette a dolgát, és azt javasoltam, hogy sürgősen tartóztassák le a rendbontókat. A szurkolóknak pedig azt tanácsolom, hogy ne jöjjenek a városközpontba. Mindent megteszünk a rend és a nyugalom fenntartása érdekében.”
– mondta Philippe Close, Brüsszel polgármestere.

 

Tájkép csata után. Brüsszel központja 2022. november 27-énMTI/EPA/Stephanie Lecocq

 

Liege városában egy 50 fős banda támadt egy rendőrőrsre, betörték az ablakokat és megrongáltak két rendőrautót. Antwerpenben tucatnyi embert tartóztattak le. A holland rohamrendőrök három városban gumibotokkal oszlatták fel a csapatuk győzelmét ünneplő, magukról megfeledkezett marokkói futballszurkolókat. Rotterdamban mintegy 500 ember gyűlt össze a városközpont közelében, valamint Hágában, Amszterdamban és Utrechtben, ahol petárdákkal és üvegekkel dobálták meg a rohamrendőröket.

 

Adventi gyertyagyújtás helyettMTI/EPA/Stephanie Lecocq

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére