Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Ki lesz a bronzérmes, ki esik ki? – ma minden eldől az NB I-ben

Pörge Béla

2019.05.19. 09:08

Vasárnap rendezik a magyar bajnokság első osztályának, azaz az NB I-nek az utolsó fordulóját.

A 33. forduló mérkőzései a szokásostól eltérő módon vasárnap kerülnek megrendezésre, és az összes meccs egy időben – 17:00-kor – kezdődik. Utóbbi teljesen érthető, inkább az a kérdés, hogy az utóbbi egy-két körben esetleg miért nem volt így, de ez mindegy is. Ami viszont érdekes, hogy vajon miért kerültek vasárnapra a meccsek?

Erről megkérdeztem az MLSZ-t, a szövetség azonban nem válaszolt a 888.hu megkeresésére, így csak feltételezni tudom, hogy a szombati női BL lehet ennek az oka. Szép és jó, hogy telt ház előtt léphettek pályára a női futball legjobbjai a Groupama Arénában szombaton este (ráadásul a Marozsán Dzsennifert foglalkoztató Lyon 4–1-re nyert, a magyar játékos lőtte az első gólt), azonban felmerül a kérdés: ennek mi köze van a férfi NB I-hez?

További érdekesség, hogy vasárnap 14:30-tól lesz az összes NB II-es meccs, míg az NB III. találkozóinak zöme 17:30-tól kezdődik, így az NB I. mérkőzéseivel nagyjából egyszerre fognak zajlani.

Gratulálok az MLSZ-nek ahhoz, hogy mindent megtesznek a nézőszámok növeléséért...

Az utolsó forduló párosításai közül előbb nézzük meg a bronzérem sorsát érintő találkozókat!

A legutóbbi MTK-Honvéd 1-1 lett, ez most valószínűleg mindkét csapatnak kevés lenne a céljaik eléréséhez. | Fotó: MTI

Papíron a legkönnyebb dolga a Debrecennek lesz. Ha a Loki nyer, akkor övé a harmadik hely. A Debrecennek a Paksot kellene legyőznie hazai pályán, ez nem tűnik nehéz feladatnak annak tükrében, hogy a Paks az előző fordulóban kivívta a bennmaradást, viszont az is igaz, hogy a Paks először léphet úgy pályára az idei szezonban, hogy semmi teher és tét nem nyomja majd a játékosok vállát. A DVSC nincs jó formában, így nem tekinthető lefutottnak a meccs.

Az Újpest Miskolcra látogat a DVTK-hoz, ez nem tűnik egyszerű feladatnak, a Diósgyőr otthon a Vidit is elkapta a bajnokságban. Az Újpestnek több pontot kell gyűjtenie a Debrecennél a bronzhoz, míg a Diósgyőr egy győzelemmel biztosan bennmarad, viszont az MTK még megelőzheti, ezáltal kiejtheti a DVTK-t, így a motivációval elvileg egyik oldalon sem lehet gond. Érdekesség, hogy a lila-fehérek az egész bajnokságban nem voltak még olyan rossz formában, mint most.

A Honvéd az MTK ellen játszik az Új Hidegkuti Nándor Stadionban, amely jelenleg mindkét együttes otthona. A Honvéd csak akkor lehet harmadik, ha a Debrecen nem szerez pontot és az Újpest sem nyer, viszont a kispestieknek a kupadöntő miatt elég csak az egyik csapatot megelőzniük a biztos nemzetközi szerepléshez. Az MTK biztosan kiesik, ha nem tud több pontot szerezni, mint a Diósgyőr vagy a Kisvárda.

A kiesés miatt érintett csapatok közül csak a Kisvárda meccsét nem vettük még sorra. Eddig. A szabolcsiak a Mezőkövesdet fogadják, ellenfelük számára már nincs tét a bajnokságban. Ez alapján a Kisvárdának könnyű dolga van, de a Mezőkövesd az előző fordulóban is már biztos bennmaradóként fogadta a Haladást, mégis kiejtette a vasiakat. A Kisvárda egy győzelemmel biztosan bennmarad, számukra a feladat annyi, hogy legalább annyi pontot szerezzenek, mint az MTK vagy a Diósgyőr.

Lesz két olyan találkozó is az utolsó fordulóban, aminek már nem lesz tétje.

A szezont már biztosan sereghajtóként záró Haladás a Mol Vidit fogadja. A Vidi nem végezhet sem jobb, sem rosszabb helyen a másodiknál, a fehérváriak számára a jövő heti kupadöntő fontosabb meccs lesz. A Halinak a tisztességes búcsú lehet a cél.

A bajnok Ferencváros Felcsútra látogat. A Fradinak legfeljebb az lehet a tét, hogy minél több ponttal legyenek bajnokok, míg a Felcsút az előző fordulóban bennmaradt. A csapat számára az lehet a motiváció, hogy legyőzze a bajnokot, esetleg az, hogy a Paks előtt maradjon a hetedik helyen, ne nyolcadikként végezzen.

Az NB I. szinte összes kérdésére választ fogunk kapni, esetleg egy nyitott kérdés maradhat: amennyiben a Honvéd nem a negyedik helyen végez, akkor csak a jövő héten, a kupadöntő után dől el, hogy a három dobogós csapaton kívül ki lesz a negyedik, aki indulhat a nemzetközi kupaporondon. A Ferencváros és a Vidi indulása biztos, emellett a harmadik helyezett indul még, illetve a kupagyőztes. Ha a kupagyőztes a bajnokságban kivívja a nemzetközi indulás jogát, akkor a negyedik helyen végző együttes indulhat még.

A szintén vasárnap sorra kerülő NB II-es utolsó fordulónak már komoly tétje nincs, a feljutás (ZTE, Kaposvár) és a kiesés (Cegléd, Mosonmagyaróvár, Monor) is eldőlt. Az NB III. utolsó fordulója június 2-án lesz.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére