Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Kubatov: én ezt a harmincadik aranyat akarom!

Nagy Gábor

2019.01.11. 13:45

A Fradi elnöke, Kubatov Gábor a PestiSrácok.hu-nak adott interjút, melyben - többek között - szó esett az elmúlt évek hibáiról, a magyar játékosok mentalitásáról, a bírókról, a szurkolókról, Böde Dánielrõl, no meg arról, miért is kell annyira az a bizonyos harmincadik.

Kubatov Gábor immár 8 éve Magyarország legnépszerűbb klubjának, az FTC-nek az elnöke, tavaly októberben pedig újabb négy év bizalmat kapott. 2011 óta a Fradi kilábalt a gödörből, jöttek a sikerek, a fejlesztések, ám mellettük kudarcok is akadtak szép számmal. Kubatov szerint az egyik nagy hiányosság a klub életében, az az utánpótlás.

Itt valóban elvesztegettünk jó pár évet, bár a jó szándékunk elvitathatatlan”

– fogalmazott az interjúban.

Az elmúlt időszakban több edző is megfordult a felnőtt labdarúgóknál, de a leghosszabban Thomas Doll ült a Fradi kispadján. A német edző sok mindent letett az asztalra, ám tavaly ősszel menesztette a klub. Kubatov szerint Doll

Abban hibázott talán a legnagyobbat, hogy nem kérte ki a körülötte levő emberek véleményét, ment a feje után.”

A csalódás egyértelműen abból fakadt a Fradinál, hogy egyetlen szezonban sem jött össze a nemzetközi szereplés. A Fradi-szurkolók, a közvélemény már jóval Doll kirúgása előtt követelte a német edző menesztését, ám a klubelnök szerint óvni kell attól a Ferencvárost, hogy

közönségnyomásra döntsön edzőkérdésben. Döntött a Fradi már így Nyilasi Tibor, Novák Dezső ügyében korábban, és utólag nézve szégyellni való dolognak tartja az ember.”

Az interjú egyik legérdekesebb része a magyar játékosokról, azok hozzáállásáról szól. Sok kritika éri a Fradit, miért játszik olyan sok idegenlégiós a klubban. Kubatov Gábor ezekre azt válaszolta:

A menedzserek belépésével a játékosok mentalitása is megváltozott, nemrég fogalmaztam meg először így, pillanathedonisták lettek, nem néznek messzire, csak az a fontos, hogy azonnal minél többet keressenek. Õk és a menedzsereik. Külföldről hazahozni egy magyar válogatott játékost tizedannyiba kerül, mint Magyarországon megvenni egy korosztályos válogatottat, [...] Aztán itt van a légiósok ügye, töredékéért tudjuk szerződtetni a külföldi játékost, mint a magyart. Ez nem normális, ahogy az sem, hogy egyesek inkább elmennek padozni más csapatba kétszer annyi fizetésért, minthogy a Ferencvárosban játsszanak. Ez ma a helyzet, ezért nincs annyi magyar labdarúgó a csapatban, mint szeretnénk.”

Az interjúban szó esik a Fradit hátrányosan érintő bírói döntésekről, melyek – érdekesmód – mindig a tétmeccseken jönnek elő. Kubatov szerint nem helyénvaló, hogy állandóan a Fradi kárára tévedjenek a bírók. Hozzáteszi azonban: nem kérnek a bírói segítségből, a klub csak azt kéri, hogy ne ellenük fújjanak. Az MLSZ mellett természetesen elő kerül Böde Dániel ügye is, akire jelenleg a szurkolók klubikonként tekintenek. Kubatov szerint jelenleg a csapat egysége a legfontosabb, ebben fontos szerepe van Bödének, de

neki csapatkapitányként őrködnie kell a csapategység fölött, amire nagy szükségünk van ahhoz, hogy bajnokságot nyerjünk.”

A klubelnök szerint nála pattog a labda, és friss hír az is, hogy Böde Dániel megkezdte a felkészülést a Fradinál.

A harmincadikról

Teljesen egyértelmű, mi a cél a Fradinál. Mint Kubatov fogalmazott:

Édesanyám megtanított arra, hogy nem »akarom«, hanem »szeretném«, de én ezt a 30. aranyat akarom! Bármilyen pimasz mondás ez, el akarjuk hozni, ez nekünk kell, szükségünk van rá. A Ferencváros idén 120 éves és ehhez hozzátartozik, hogy bajnokságot akarunk nyerni, méghozzá a harmincadikat.”

Az interjú végén szó esik a szurkolókról is. Szerinte az az időszak, amíg tartott a bojkott a klub ellen, nagyon nehéz volt. Ártott mindenkinek. A szurkolóknak, a játékosoknak és a klubnak is. De mióta megszületett a döntés, és visszatértek az ultrák, több fantasztikus esemény is történt. Kubatov szerint ilyen a Maccabi Tel-Aviv elleni El-meccs, ahol benne voltak a levegőben az antiszemita jellegű kijelentések, de a szurkolók „felnőttek a feladathoz”, s „egy rossz hangot sem hallhattunk (a stadionban), ez pedig nagy büszkeség számunkra, hogy eljutottunk idáig”. Kubatov megemlített még egy Mezőkövesd elleni bajnoki mérkőzést is, ahol – annak ellenére, hogy a Fradi nagyon enerváltan játszott – a szurkolók nem kezdték el szapulni a játékosokat, hanem az utolsó percig buzdították a csapatot.

a fontos döntések előtt az ultrák vezetőit tájékoztatni szoktuk. Ha például edzőváltás van, akkor elmondjuk nekik az okokat és ha igény van rá, akkor leülünk és megbeszéljük velük a döntéseket. Õszinte és korrekt a viszony, le tudunk ülni egymással”

– értékelt a klubelnök.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére