Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Már csak egy csoportban tét a továbbjutás

Jánosy Károly

2022.11.01. 13:20

Első pillantásra talán a Liverpool–Napoli és a Bayern München–Inter mérkőzés ígérkezik a ma esti labdarúgó Bajnokok Ligája-menü legérdekesebb párharcának. A tabellára tekintve persze kiderül, hogy a gigászok csatájának a presztízsen kívül nincs tétje. A veretlen Napoli és a Bayern csoportelsőségét semmi sem veszélyezteti. A D csoportban azonban még semmi sem dőlt el, a Marseille-Tottenham, illetve a Sporting-Frankfurt mérkőzés után dől csak el a továbbjutás.

 

A Napoli játékosa, Giovanni Di Lorenzo (L) és a liverpooli Luis Diaz a Maradona-stadionban, ahol a két csapat nem volt egy súlycsoportban, amit a 4-1-es hazai siker is mutat EPA/CESARE ABBATE

 

Szóval a D kvartettet leszámítva kényelmes, afféle baráti hangulatú összecsapások várhatóak a már továbbjutott csapatok között. Már amennyiben békésnek, barátságosnak lehet nevezi a Napoli vendégszereplését az Anfield Roadon, hiszen az angolok 4-1-re kikaptak az olasz bajnokságban egyelőre veretlen nápolyiaktól. Bőven van törleszteni valójuk.

A hazai pályán szereplő Bayern München sem arról híres, hogy félvállról veszi a meccseket. Bár a bajoroknál hat fontos játékos nem lép pályára – köztük Sané és Müller –, azért az UEFA honlapjának rögtönzött közvélemény-kutatása szerint a válaszadók 81 százaléka szerint így is nyernek a hazaiak. Szegény Barcelonának be kellett érnie az Európa-ligával, plzeni fellépése és valószínűsíthető győzelme még szépségtapasznak is kevés.

„Kiegyensúlyozott a csapatunk. Az elmúlt hetek bebizonyították, hogy a cserejátékosaink zökkenőmentesen be tudnak illeszkedni. Nyerni akarunk, és még mindig fontos meccsek várnak ránk a Bundesligában. Ez lehetőséget ad a kevesebbet szereplő játékosoknak, hogy bizonyítsanak.”
nyilatkozta Julian Nagelsmann, a Bayern edzője, míg olasz kollégája, Simone Inzaghi szerint: „ez a mérkőzés már nem fontos a továbbjutás szempontjából, de mindig nagy kihívás egy ilyen gyönyörű stadionban, Európa egyik legjobb csapata ellen játszani”.

A B csoportban még a harmadik, Európa-liga szereplést érő helyért is nagy a harc. A csoportelsőségre pályázó Porto fogadja a múlt héten, a Leverkusen elleni időn túli 11-est kihagyása miatt a BL-től búcsúzó Atlético Madridot. A spanyoloknak nem elég győzni, a Leverkusen-Brugge találkozótól is függ a sorsa.

„Az Atlético Madrid nagyszerű csapat, azt szeretnénk, hogy a játékosaink elszántak legyenek, a csoport élére akarunk kerülni, s ehhez meg kell verni a madridiakat.”
– nyilatkoztta Sérgio Conceição, a Porto mestere.

A Sporting a Frankfurtot, míg az Marseille a Tottenhamet látja vendégül, ás itt még mind a négy csapat továbbjuthat. Az első helyen álló angol, illetve második helyezett portugál csapat számára a győzelem és a döntetlen egyaránt BL-nyolcaddöntőt ér, ellenben a német és a francia együttestől csak a győzelem elfogadható.

 

Bajnokok Ligája-csoportkör, 6. forduló

A csoport: Liverpool–Napoli 21:00 (M4 Sport), Rangers –Ajax 21:00

B csoport: Porto–Atl. Madrid 18:45 (Sport1), Leverkusen–Bruges 18:45

C csoport: Bayern München–Internazionale 21:00 (Sport1), Plzen–Barcelona 21:00

D csoport: Sporting–Frankfurt 21:00, Marseille–Tottenham 21:00

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére