Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Már csak egy pont hiányzik a Fradinak az üdvösséghez

888.hu

2022.10.27. 19:00

A Ferencváros a labdarúgó Európa-liga H-csoportjában kilenc ponttal az első helyen várja az utolsó előtti fordulót, a Monaco elleni ma esti Üllői úti mérkőzést. A csapat karnyújtásnyi közelségbe került a továbbjutáshoz, sőt, a nyolcaddöntőt érő csoportelsőséghez is, de matematikailag még semmi nem dőlt el. A 888.hu még a csendes és szinte néptelen népligeti aluljáróban nézett körül a meccs előtt, még délben.

 

Még csendes és néptelen az Ági és az aluljáró Fotó: JK

 

Dél körül még csendes az Groupama Aréna környéke. Csak az ideiglenesen kitett megállni tilos táblák jelzik, hogy este kilenckor létfontosságú mérkőzést játszik a Ferencváros az Európa-ligában. Az aluljáróban, a szurkolói berkekben népszerű Ági presszóban sincs még felfokozott meccshangulat, azaz egy már nem szomjas úriember került önmaga hatása alá, és makacsul aziránt érdeklődik, hogyan tudna hazajutni Kecskemétre. A Fradi említésére azonban mond néhány cifrát, mert néhány hete a hírös város szülötteként sem átallott több tízezer forintot feltenni a náluk vendégeskedő zöld-fehérek győzelmére. S minő pech, 2-0-ra kikapott a Fradi.

Az ifjú pultos hölgy már megedződött az ilyesféle megjegyzésektől, s persze neki is az esti találkozó jár az eszében, de nem is annyira az eredmény, mint inkább a szomjazó szurkolók várható rohama miatt.

„Egy hordó sör fél-egy órán belül elfogy, s ugyan van muníció bőven, de éjfél körül már szinte az összes sört megisszák a drukkerek. Örömükben vagy bánatukban.”
– magyarázza a kisasszony, és azt is elárulja, hogy kb. négy óra magasságában kezdődik az Ági Presszóban a komolyabb „bemelegítés” a mérkőzésre. Még szerencse, hogy addig megérkezik az erősítés a pultba is.

A szomszédos Zöld Villám ételbárban is a megszokott az üzletmenet, ám lassanként megérkeznek a Fradi sálakat, zászlókat, tökmagot, szotyit és más szurkolói segédeszközöket árusítók. Minden adott a jó hangulathoz, persze akkor lesz az igazi ünneplés, ha nyer a Fradi.

Mint ismert, az FTC az Európa-liga H-csoportjában kilenc ponttal az első helyen várja az utolsó előtti fordulót, a Monaco elleni meccset. A magyar bajnok nagyon közel áll a továbbjutáshoz, sőt, a nyolcaddöntőt érő csoportelsőséghez is, de matematikailag nem dőlt el semmi. Végignéztük, milyen opciók fordulhatnak elő a csoportban a mai két mérkőzés, a Ferencváros–Monaco és a Crvena zvezda–Trabzonspor találkozó után.

 

Betárazva a szomjas rohamra

 

  1. Ha a Fradi nyer: akkor első magyar csapatként továbbjut az Európa-liga csoportköréből. A csoportelső automatikusan a jövő a tavaszi nyolcaddöntőbe jut. A rájátszásba kerülő csapatok a BL-csoportjában 3. helyen végzett együttessel játszanak a 16 közé kerülésért, tehát, könnyen bele lehet futni például akár a Barcelonába vagy a Sevillába, azaz kerülő úton jóval nehezebb a nyolcaddöntőbe jutni. Amennyiben az FTC győz és a Trabzon nem nyer Belgrádban, akkor a magyar bajnok az utolsó fordulótól függetlenül megnyeri a csoportját. Ha a Trabzon és a Ferencváros is nyer, akkor a két csapat törökországi mérkőzése dönt a csoportelsőségről (ha a törökök megnyerik azt a meccset, várhatóan megelőzik a Budapesten 3-2-re nyerő FTC-t, mert ha az egymás elleni eredmények nem döntenek, akkor az összesített gólkülönbség számít, amiben most kettővel jobban áll a Trabzon).
  2. Ha döntetlent játszik: akkor is nagyon hasonló a helyzet, mint győzelme esetén. Az El-továbbjutáshoz ugyanis az egy pont is elegendő (ugyan lehet három tízpontos csapat a végén, de abból egy minitabellán egyet biztosan megelőzne az FTC), sőt, ha a Trabzonspor kikap Belgrádban, akkor a Ferencváros a döntetlennel is megnyeri a H-csoportot. Ebben az esetben ugyanis a Monaco pontszámban még beérhetné a zöld-fehéreket, de az egymás elleni összevetésben alulmaradna, hiszen hazai pályán 1–0-ra kikapott. Amennyiben a Ferencváros egy pontot szerez és a Trabzonspor sem kap ki a Zvezdától, úgy a fent már jelzett helyzet áll elő: a magyar és a török csapat az első helyről dönt az utolsó fordulóban (a Monaco és a Zvezda pedig a 3. helyért meccsel egymással jövő héten), és azon a találkozón az FTC-nek elég lesz a döntetlen is a csoportelsőséghez.
  3. Ha kikap az FTC: akkor bonyolódhat a helyzet, főleg ha a Zvezda megveri a Trabzonsport, mert akkor is előfordulhat az utolsó fordulót követően (újabb ferencvárosi vereség és Zvezda-siker esetén), hogy mind a négy csapat kilenc ponttal zár, és akkor az összesített gólkülönbség rangsorol, amivel akár még pórul is járhat az FTC. Ugyanakkor a Ferencváros a tavaszi Európa-konferencialiga folytatást érő (tavasszal legutóbb 2004-ben, a Debreceni VSC játszott európai kupameccset, akkor még nem csoportkörös rendszerben, az UEFA-kupa 32 csapata között) biztos 3. helyet úgy is elérheti csütörtök este, hogy kikap, de a Zvezda nem veri meg a Trabzonsport.

Kubatov Gábor újabb négy évig elnök marad

A Ferencvárosi Torna Club tisztújító közgyűlésén megválasztott elnökségi tagok újabb négy évre elnöknek választották Kubatov Gábort, az alelnök Nyíri Zoltán maradt. A klub tájékoztatása szerint az FTC elnökségi tagja lett Bácskai János, Kökény Beatrix, Kubatov Gábor, Nyíri Zoltán, Rákosi Gyula, Rékasi Tibor, Sike András, Springer Miklós, valamint új tagként Szirmák Botond is bekerült. A közgyűlésen a szavazás előtt Kubatov Gábor összefoglalta az elmúlt csaknem 12 évben elvégzett fontos feladatokat, külön kiemelve a kezdeti nehézségek után felépített stabilitást.
Kubatov 2011 februárja óta vezeti az egyesületet.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére