Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Matthäus szerint a német szövetség cserben hagyta a szivárványos válogatottat

888.hu

2022.12.05. 18:40

Lothar Matthäus bírálta a Német labdarúgó Szövetséget, mert „cserbenhagyta a csapatot” a szivárványos OneLove karszalag viselése körüli huzavonában. Az egykori világbajnok labdarúgó a Sky Sports Germany műsorában elmondta, a vezérkar nem tudta kezelni a nyomást. A német sajtó szerint a játékosok többsége nem akart politikai állásfoglalásokat tenni Katarban, csak két játékos, Manuel Neuer és Leon Goretzka erőltette.

 

Gianni Infantino, aFIFA elnöke (b) és Bernd Neuendorf, a Német Labdarúgó-szövetség (DFB) elnöke remekül elbeszélget, miközben utóbbi szinte elvárta, hogy a német játékosok méltatlankodjanak a katariak „jogtiprása” miatt. Még szerencse, hogy német kormány szerint a katari gáznak nincs szaga MTI/AP/Matthias Schrader

 

A 2014-es világbajnok német válogatott 2018 után újra a csoportkörben búcsúzott a vb-től, és máig téma a német csapat dacos kiállása a FIFA által betiltott LMBTQ+ karszalag viselésével kapcsolatban.

Oliver Bierhoff, a szövetség sportigazgatója a fő felelős, mert nem tudta kezelni a kívülről érkező nyomást.” – mondta Lothar Matthäus.
„Sőt, az elnök és más vezetők is cserben hagyták a szövetségi kapitányt és a csapatot. Remélem, a szövetség őszintén fog beszélni a hibákról. Bernd Neuendorf elnök mindent kritizált Katarban a világbajnokság előtt, majd azt látom, ahogy a lelátón ott ül Gianni Infantino FIFA-elnök társaságában, és hosszasan mosolyog a kamerába. A játékosokra nyomást gyakorolnak, hogy mutassanak példát, miközben a vezetők csak önelégülten vigyorognak.”

 

 

A német sajtó azt is kiderítette, hogy a karszalagviselést helyettesítő szájbefogós akcióban sem akart részt venni a játékosok többsége, csak a csapatkapitány, Neuer és Goretzka erőltette az egészet. A Mandiner által is szemlézett Die Welt írásából kiderül, hogy az utóbbi években folyamatos volt a válogatott körüli politikai felhajtás. A négy évvel ezelőtti oroszországi vb előtt a török származású Mesut Özil Erdoğan elnökkel való találkozóját tűzték pellengérre, az utóbbi két világbajnokságon pedig az LMBTQ+ jogok kerültek napirendre. Az eredmény ismert.

A 2014-es világbajnoki győzelem óta Németország minden nagy tornán csak szenved, nem jutott tovább a 2020-as Eb-n a 16 közé, 2021-ben és idén is kiesett a Nemzetek Ligájából a csoportkörben.

Matthäus mellesleg együttérez Flickkel, de azt is elmondta, hogy a kapitány csapata lehetett volna felkészültebb, mert olyan dolgokat csinált az első meccsen és a felkészülés során, amit egészen másként kellett volna. Szerinte a jelenlegi német válogatottban bőven van potenciál, és Flicknek a 2024-es világbajnokságig kellene dirigálnia.

A német szövetség várhatóan a napokban fog dönteni Flick és Bierhoff sorsáról.

Lehet,a németek is belátják, a pályán kevesebb szivárvány és szájzár, de több foci kellMTI/EPA/Friedemann Vogel

 

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére