Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

NB I: a Kispest kivételével az összes fővárosi csapat győzni tudott

Horváth Tamás

2019.03.30. 19:07

Köztük a listavezetõ Ferencváros is, mely így karnyújtásnyira került története 30. bajnoki címétõl.

Jelentem, Pörge kolléga igazat írt a délelőtti beharangozó cikkében, s a mai napon valóban visszatért a valóság, hat nappal a válogatott csodálatos győzelme után újra NB I-es mérkőzéseket rendeztek hazánkban.

Az OTP Bank Liga 26. fordulójának nyitómérkőzésén a dobogóért küzdő Kispest az idei kiírásban stabil középcsapatnak számító Mezőkövesd otthonába látogatott. Majd’ 70 percig úgy tűnt, hogy nem születik gól a hétvége első összecsapásán, ám ekkor a válogatott Holender megszerezte a vezetést a fővárosi piros-feketéknek. A kispestiek azonban nem örülhettek sokáig, két perccel később Moutari egalizált, aztán a fordítás is összejött a Mezőkövesdnek: előbb Vajda talált be a 84. percben, majd a hosszabbításban Drazic állította be a 3–1-es végeredményt.

Az 5 órakor kezdődő találkozókon nagy meglepetés nem született, talán egyedül a tök utolsó, ráadásul pénzügyi problémákkal is küzdő Haladás háromgólos hazai sikere nevezhető váratlan eredménynek. A szombathelyiek a Puskás Akadémiát győzték le 3–0-ra, a gólgyártásból Rabusic és Pedro vette ki a részét, utóbbi kétszer is eredményes volt.

Mint már a címben is kitértem rá, egyedül a Kispest rontotta el a budapesti gárdák makulátlan mérlegét, a listavezető Ferencváros mellett az MTK és az Újpest is győzni tudott.

A 30. bajnoki címéért küzdő Fradi a kiesés ellen harcoló Kisvárda vendégeként nyert 1–0-ra Signevich 47. percben szerzett találatával, ezzel hét fordulóval a bajnokság vége előtt a zöld-fehérek előnye legalább 8 pont lesz az üldöző Vidi előtt.

A Ferencváros ősi riválisa, az Újpest Pakson gyűjtötte be a három pontot, Bobál öngólját követően a Monacót is megjárt Traore állította be a 2–0-s végeredményt, ezzel az Újpest megerősítette harmadik pozícióját a tabellán.

Végül, de nem utolsósorban emlékezzünk meg az MTK–Diósgyőr-meccsről is, Gera Dániel duplájára hiába válaszolt Tajti, a fővárosi kék-fehérek 2–1-re legyőzték a vendég miskolciakat.

A 26. forduló utolsó mérkőzésén a Vidi a Debrecent fogadja. A 19.30-kor kezdődő összecsapást az M4 Sport élőben közvetíti.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére