Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Óriási biztonsági készültség mellett rendezik meg az idei Super Bowlt

Pörge Béla

2018.02.04. 22:48

10 ezernél is többen vigyáznak majd a nézõkre, miközben Vegasban irgalmatlan pénzekért izgulnak majd a döntõ alatt.

Magyar idő szerint hétfő hajnalban kezdődik az NFL, azaz az amerikaifutball-bajnokság nagydöntője, az 52. Super Bowl. A New England Patriots és a Philadelphia Eagles mérkőzik meg egymással Minneapolisban.

A közmédia helyi tudósítója elmondta, hogy Las Vegasban is hatalmas tömeg van, a sportfogadások miatt a Super Bowl alatt a nevadai város is igen népszerű. Idén 300 ezer embert vártak Vegasba, végül a szállodai helyek 90 százaléka telt meg.

Az idei Super Bowlra eddig 5 milliárd dollár értékben fogadtak az amerikaiak, de minden bizonnyal élőben is sok pénzt fognak feltenni a csapatokra. Persze ételre és italra még több pénz megy el ilyenkor, a becslések szerint az amerikaiak 15 milliárd dollárt költenek ételre, italra, jegyekre és szórakozásra a Super Bowl hétvégéjén.

A döntő helyszínén minden évben nagyon komoly a biztonsági készültség – városi, állami és szövetségi szinten is figyelik az eseményeket. Idén Minneapolisban 10 ezer embert képzetek ki arra, hogy megfigyeljék a tömeget, és ha bármi gyanúsat látnak, akkor azt jelezzék. FBI-ügynökök is vigyáznak a rendre, továbbá helikopterekről is pásztázzák majd a tömeget – mondta a tudósító.

Az amerikai foci Európában, így Magyarországon is egyre népszerűbb. A Super Bowlt itthon is sokan követik majd, azoknak pedig, akik a társaság miatt mennek el egy ilyen kocsmázásra ma este, és először néznek amerikai focit, az alábbi videó megtekintése erősen ajánlott!

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére