Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Páholyból lép pályára Trabzonban a csoportelső Ferencváros

888.hu

2022.11.03. 16:20

Magyar csapat által eddig még nem nagyon tapasztalt kellemes helyzetben van a Ferencváros, hiszen biztos csoportgyőztesként – és így nyolcaddöntősként – várja a labdarúgó Európa-liga utolsó, mai fordulóját. A tét, a folytatás ebben a sorozatban csak a házigazda, török Trabzonspor számára nagy, ennek ellenére aligha feltartott kézzel lép pályára a sérülések és sárga lapok miatt valószínűleg tartalékosan felálló Fradi.

 

A szeptemberi, Üllői úti mérkőzésen szinte végig emberhátrányban játszva 3-2-re nyertek a Trabzon ellen a zöld-fehérek. A ferencvárosi Henry Wingo (b) és David Trézéguet MTI/Kovács Tamás

 

A zöld-fehérek behozhatatlan előnnyel állnak a csoport élén, így több, mint valószínű, hogy a sérültek mellett a két sárga lappal rendelkezőket mellőzni fogják. Nem utazott el a csapattal a sérült Adama Traoré, Eldar Civic, Franck Boli és Amer Gojak, valamint az eltiltott Muhamed Besic.

„Ilyen szoros menetrendben benne van a sérülés, ezért jött velünk sok fiatal játékos, de ettől még jó eredményt akarunk elérni.”
– nyilatkozta Sztanyiszlav Csercseszov, az FTC mestere, és hozzátette, telt ház – 40 ezer néző – és remek meccs várható, hiszen a törököknél mindig garantált a jó hangulat, a fergeteges biztatás.

Abdullah Avci, a török csapat trénere természetesen győzni akar, mert a győzelemmel biztosan folytathatják szereplésüket a nemzetközi porondon, a legjobb esetben pedig – a Monaco pontvesztésével – maradnak az Európa-ligában.

„Nagyon fontos, hogy higgadtan, türelmesen játszunk, kilencven percünk lesz, nem kell kapkodni.”
– mondta a szakember és hangsúlyozta, a csapat mindent megtesz az Európa-ligás folytatásért, de nem lesz csalódott, ha ennek ellenére a Konferencia-ligába kerülnek.

 

A hazaiak pihenten léphetnek pályára a számukra létfontosságú találkozón, a héten nem játszottak a bajnokságban. Az idén 38 év után ismét bajnok Trabzonspor elszánt lesz, mivel csak akkor folytathatja az Európa-ligában, ha megszerzi a csoport második helyét, azaz több pontot gyűjt, mint a Crvena zvezdát fogadó Monaco, illetve vendégsiker esetén legalább akkora különbséggel múlja felül az FTC-t, mint a szerb bajnok a hercegségieket. Az El-ben maradás tehát nem csak a saját kezében van, a konferencia-ligás folytatás viszont igen, mivel a Ferencváros legyőzésével biztosan legalább harmadikként zárna. Döntetlennel csak akkor tartja meg a pozícióját, ha a Crvena zvezda sem győz, vereséggel pedig akkor, ha Crvena zvezda legalább ugyanakkora különbséggel kap ki Monacóban.

Európa-liga, csoportkör, H csoport:
Trabzonspor-Ferencváros 18:45 (M4Sport), Monaco-Crvenza zvezda 18:45

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére