Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Párizsban győzelmet érhetnek Messi realista tapasztalatai

Jánosy Károly

2022.02.15. 16:00

Vége az ínséges, csúcsfutball nélküli téli napoknak, folytatódik a Bajnokok Ligája. Ráadásul ínyenceknek való csemegével: ma este 21.00-kor találkozik a Paris Saint-Germain és a Real Madrid. Az est másik találkozója, a Sporting-Manchester City valószínűleg nem hoz különösebb izgalmakat.

 

Nehéz dolga lesz Párizsban a 13-szoros BL-győztes Realnak. A Neymarral, Messivel és sok más, nem sokkal haloványabb csillaggal felturbózott csapat végre szeretné letenni a névjegyét a BL-ben. Eleddig csak egy döntőre futotta a párizsiaktól még 2020-ban, azonban a lisszaboni fináléban egy góllal jobb volt a Bayern München. Most joggal bizakodhat a francia gárda, valószínűleg sérülés miatt nem játszhat Karim Benzema, a madridiak gólfelelőse. Bár ennek ellenére az UEFA honlapja a kezdőbe jelölte a csatárt.

A hazaiaknál azonban ott lesz a pályán a hétszeres aranylabdás Lionel Messi és a következő szezonban valószínűleg már a Realt erősítő Kylian Mbappé. S ha minden jól megy, pályára lép Neymar is, szóval ilyen csatársor meleg pillanatokat okozhat a madridi védőknek. A hazai pálya és Benzema esetleges hiánya miatt egyébként valószínűbb a PSG győzelme.

Mindkét csapatra egyforma nyomás nehezedik. Tisztelem a Real Madridot, a világ egyik legjobb és legnagyobb klubja, már mindent megnyert, de most nincs igazi favorit. A két gárdában olyan csillagok szerepelnek, hogy ez alapján ez is lehetne a döntő” – nyilatkozta az UEFA honlapjának Mauricio Pochettino, a PSG mestere. Aki egyébként leginkább honfitársában, Lionel Messiben bízik, hiszen a Barcelona labdarúgójaként 26 gólt lőtt és 14 gólpasszt adott 45 Real Madrid elleni meccsén, szóval elég jól ismeri a királyi gárdát.

Carlo Ancelotti, a Real Madrid trénere szerint az, hogy egy olyan csapattal játszanak, mint a PSG, az inkább extra motivációt, mintsem nyomást jelent a számukra: „Nem volt nehéz felkészülni erre a meccsre, hiszen minden futballista bizonyítani akar.”

Az est másik mai nyolcaddöntős meccsén a Sporting a Manchester Cityt fogadja. Az angol bajnok a PSG-hez hasonlóan szintén az első BL-serleg megszerzéséért küzd. Valószínűleg egy lépéssel közelebb kerülhet a céljához, mert legutóbb október 30-án kapott ki.
Holnap a Salzburg-Bayern München és az Inter-Liverpool találkozóval folytatódnak a nyolcaddöntő küzdelmei. A jövő héten Chelsea-Lille, Villarreal-Juventus, Atlético Madrid-Manchester United és Benfica-Ajax szerepel a BL-menüben.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére