Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Peking 2022 – Lemaradt a döntőről a címvédő magyar férfi váltó

MTI

2022.02.11. 15:30

A Liu Shaolin Sándor, Liu Shaoang, Krueger John-Henry, Nógrádi Bence összeállítású rövidpályás gyorskorcsolya váltó egy elhibázott váltás miatt lemaradt az A döntőről, így csak a szerdai B döntőbe jutott a téli olimpián.

 

A pénteki elődöntő nyolc válogatottja két futamban szerepelt, az első és második helyezettek az A, a harmadik és negyedik helyezettek a B fináléba kerültek. A világcsúcstartó magyaroknál Liu Shaolin, Krueger és Liu Shaoang mellett Nógrádi Bence korcsolyázhatott. A korábban koronavírusos Varnyú Alex ugyan csütörtökön megérkezett a kínai fővárosba, de a szakvezetés még nem szerepeltette. A címvédő, világbajnoki második magyar staféta a kétszeres olimpiai, kilencszeres világbajnok dél-koreai, a világ- és Európa-bajnoki címvédő holland, valamint az orosz válogatottal kellett harcolnia.

Nógrádi most mutatkozott be az olimpián, és negyedik helyről kezdte a körözést. A magyarok teljesen más ütemben váltottak féltávig, mint a riválisok, de ez a negyedik pozíciót nem befolyásolta. Féltávnál azonban már az ellenfelek ritmusában váltott a magyar staféta is, húsz körrel a vége előtt először elmozdult a sereghajtó pozícióból is, de hamar visszacsúszott. A futam magyar szempontból 12 körrel a vége előtt dőlt el, amikor Krueger váltotta volna Nógrádit, ám nem értették meg egymást, így a csapat pillanatok alatt egy kanyar hátrányba került.

A folytatásban már nem volt esély felzárkózni, a két Liu testvér hiába próbálta meg a lehetetlent.

Az ellenfelek nem hibáztak, így a váltó lemaradt a nagydöntőről, ahova a dél-koreaiak és az oroszok kerültek.

Az első futamból a háromszoros olimpiai, hétszeres világbajnok Kanada, az 1994-ben olimpiai, 1996-ban világbajnok Olaszország, és továbbjuttatással a négy éve a magyarok mögött olimpiai második Kína került az A döntőbe. A B-ben Japán és Hollandia lesz a magyarok ellenfele.

A két Liu testvér, valamint Krueger korábban az 500 méter selejtezőjéből bejutott a vasárnapi negyeddöntőbe.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére