Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Rögtön esélyesként szállt be az Újpest a „legsértődékenyebb entitás a magyar fociban” című versenybe

Pörge Béla

2020.01.31. 18:18

Személy szerint a Ferencvárost tartottam a cím birtokosának, de tény, hogy az MLSZ legalább annyira rászolgált erre. Most már az Újpest is jó esélyekkel indul a címért.

Évek óta zajlik a vita Újpesten a címer megváltoztatása miatt. Roderick Duchatelet, az Újpest FC belga tulajdonosa foggal-körömmel ragaszkodik az igazához, emiatt a szurkolók és a klub között egyre inkább elmérgesedett a viszony. Jelenleg ott tartunk, hogy vélhetően nagyon kevés néző előtt, egy nem túl jó hangulatú meccsen térhet vissza a Szusza Ferenc Stadionba az Újpest, miközben a klub a Facebookon cenzúrázza a kritikákat. Jövő héten derbi lesz a Ferencváros ellen, várhatóan minden idők egyik (ha nem „a”) legkevesebb lila-fehér nézőjével.

A témában korábban számos cikket írtunk már, januárban a bojkottal kapcsolatban különösen kollégám és szurkolótársam, Horváth Tamás volt aktív, aki néha igen kemény hangnemben fogalmazott meg kritikát és véleményt. Tegnap én is írtam az ügyről, a közösségi médiában megjelenő cenzúráról és a bojkottról megkérdeztem az Újpestet is.

A válasz (ami ma délelőtt érkezett) a következő volt:

„Az Újpest FC nem nyilatkozik a 888.hu internetes portálnak. Továbbá ezúton tájékoztatjuk, hogy a 888.hu portál munkatársainak sajtó, illetve fotós akkreditációját az Újpest FC hazai mérkőzésein bizonytalan ideig nem fogadja el, tekintettel arra, hogy lapuk az elmúlt egy hónapban közölt cikkeivel, melyekben többször állítanak valótlant, felbujtó cikkeket írnak, klubunkról pletykákat tüntetnek fel igazként, negatív véleményt formálnak (mely összeegyeztethetetlen az újságírás semleges szemléletével), és egyszer nem kérdezték meg klubunkat, egészen mostanáig, szándékosan kárt okoztak az Újpest FC-nek.”

Tény, hogy kollégám nem minden esetben kérdezte meg a klub véleményét a cikkekkel kapcsolatban, azonban az is tény, hogy ezek a cikkek vagy véleménycikkek voltak, vagy a szurkolók véleményét idézték, tényként egyszer sem közöltünk sem pletykát, sem valótlan állítást az Újpest FC-vel kapcsolatban.

A közösségi médiában zajló hadjárat, valamint Duchatelet korábbi megnyilatkozásai és intézkedései után természetesen cseppet sem lepődtem meg ezen a fejleményen, de szó nélkül sem szerettem volna elmenni mellette.

Sajnálatos, hogy az Újpest vezetése a címerügyben és egyáltalán a szurkolói kritikákkal kapcsolatban egy durcás gyermek szintjén viselkedik.

Ezzel az Újpest beszállt a „legsértődékenyebb entitás a magyar fociban” című versenybe.

A verseny nem kicsi, hiszen ott van az Újpest mellett az MLSZ, mellyel kapcsolatban számos példát lehetne felsorolni a túlzott és szinte találomra kiszabott büntetésektől kezdve a kritika teljes negligálásán át a rugalmatlanságig és a sértődött nyilatkozatokig. Aztán ott van a Ferencváros, mely – az Újpest mostani hozzáállásáig azt hittem – egészen egyedülálló módon ott tart, hogy a vezetés az akkreditáció megvonásával fenyegeti azokat a sajtóorgánumokat, melyek negatív véleményt merészeltek megfogalmazni a klubbal kapcsolatban. Egyedi esetnek hittem EZT (41:10-től), de meg kell követnem az FTC-t, a hiszti és a kritikán való megsértődés nem csak a zöld-fehérek sajátja, hiszen Újpesten is ez megy.

A fentiek tükrében azt gondolom, hogy teljesen felesleges a magyar focit a külföldihez hasonlítani: ha a finanszírozási viszonyok, a szövetség és a klubok hozzáállása, valamint az utánpótlás színvonala is ennyire messze van a profizmustól, akkor mégis mit akarunk?

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére