Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

„Siklósi flow-ban volt”

Sümeghi Lóránt

2019.07.20. 09:25

Ahogy az egész tegnapi nap során, úgy a döntőben is önbizalommal telve vívott Siklósi Gergely, aki pénteken aranyérmet nyert a férfi párbajtőrözők egyéni versenyében a budapesti olimpiai kvalifikációs világbajnokságon.

Nagyon erős ellenfél az orosz, hasonlóan vívott, mint én – kezdte a Szergej Bida elleni döntője összefoglalását, majd elmondta: az asszó során végig magabiztos voltam, ő viszont taktikusan küzdött, ezért tűnhetett hullámzónak az összecsapásunk. Nagyon felkészültem belőle, de érződött, hogy ő is belőlem.

A kulcs szerintem az volt, hogy 10-13-nál meg tudtam lepni őt.

A BHSE 21 éves párbajtőrözője megemlítette, mestere, Dancsházy-Nagy Tamás azzal engedte fel a pástra, hogy neki kell irányítania. Ez saját bevallása szerint sikerült is neki, még akkor is hitt magában, amikor hátrányba került.

Óriási siker: aranyérmes Siklósi Gergely párbajtőrözőnk

A venezuelai Francisco Limardóval szemben izgalommentes, 15-10-es győzelemmel kezdte a napot a 64-es táblán, majd következett két olyan mérkőzése, amelyet hosszabbításban nyert meg. Az elsőt a Rio de Janeiróban olimpiai bajnok dél-koreai Park Szang Jung, a másodikat pedig a japán Jamada Maszaru ellen, egyformán 9-9 után 10-9-re.

Siklósi nemcsak technikás, gyors és pontos vívást mutatott be pénteken, nagyon jó tempóban elindított kitörésekkel és eredményes dobott szúrásokkal, hanem koncentrált is volt: három mérkőzést egy tussal nyert meg, kettőt ráadásul hosszabbításban. Az aranyéremig vezető útra visszatekintve éppen a két, „aranytusos” összecsapását nevezte a legnehezebbnek, azok közül is a japán Jamada Maszaru elleni nyolcaddöntős párharcot.

Flow-ban volt

„Azt hiszem, ez jó kifejezés erre, amit láttunk. Egész nap érezte a vívást, a hazai közönség pedig olyan pluszt adott neki, hogy egyszerűen nem lehetett mást tenni, tust kellett szúrni, és lehetőleg eggyel többet, mint az ellenfél” – mondta edzője, Dancsházy-Nagy Tamás.

Arra a kérdésre, milyen érzések kavarognak benne tanítványa győzelme után, először arról beszélt, hogy férfi párbajtőrben elsősorban a csapat olimpiai kvalifikációjára helyezik a hangsúlyt.

„Ma még egy kicsit ünnepelünk, de holnap már készülünk a nagy kihívásra. Mindenképpen azt szeretnénk, ha a csapat szerezne kvótát az olimpiára, ez az első számú feladat. Ma este megtapsoljuk Gergőt és holnap megy a történet tovább” – mondta, majd az eredeti kérdésre is válaszolt: „őszintén megmondom, elsírtam magam a végén”.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére