Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Stöger állásába került a Fradi debreceni veresége

Jánosy Károly

2021.12.13. 15:15

Belebukott a debreceni 2-0-s vereségbe a Ferencváros labdarúgócsapatának vezetőedzője, Peter Stöger. A klubhoz közel állók szerint a döntés már régebb óta érlelődött, annak ellenére, hogy a csapat csütörtökön az Európa-liga csoportkörének utolsó fordulójában 1-0-ra verte a Leverkusent. Ám Orosz Pál, az FTC Labdarúgó Zrt. vezérigazgatója szerint ennek ellenére maradt bennük hiányérzet. Nem csoda, hiszen tavaly a BL-csoportkörig jutott az együttes.

 

A tréner a vasárnapi debreceni kudarc után a játékosok hozzáállását bírálta, és kijelentette, hogy a téli szünetben változtatásokra készül. Erre azonban már nem lesz módja, és sokatmondó, hogy menesztésével az utolsó őszi fordulót sem várták meg a klub vezetői. Valószínűleg Stögert tartják felelősnek a csapat újabb kudarcáért.

A zöld-fehér klub honlapján megjelentek szerint az osztrák szakemberrel együtt két segítője, Gerhard Fellner, valamint Alexander Bade is elhagyja a Ferencvárost. A közleményben a klub emlékeztet, hogy a zsinórban három bajnoki címet nyert együttes irányítását idén június elején vette át Peter Stöger. Az 55 éves tréner korábban a Borussia Dortmundot a BL csoportkörébe vezette, és rendkívül sikeres volt a Kölnnél is, amelyet a német másodosztályból feljuttatott az élvonalba, majd ott óriási bravúrt elérve az ötödik helyre vezette, bekerülve ezzel az Európa-liga csoportkörébe. Stöger korábban osztrák bajnoki címeket és Osztrák Kupát is nyert.

Irányításával az FTC bejutott az El 32 csapatos csoportkörébe, még a BL-selejtezőben legyőzve többek között a cseh Slavia Prahát – írta a fradi.hu. A rendkívül erős El-csoportkörben a Bayer Leverkusen, a Real Betis és a Celtic Glasgow mögött ugyan csak a negyedik hely jutott a Ferencvárosnak, de az utolsó fordulóban hazai pályán sikerült felülmúlni a csoportelső németeket. A bajnokságban sokáig az élen állt a gárda, amely most egy mérkőzéssel kevesebbet játszva a második helyen várja az idei zárófordulót, a Honvéd elleni hazai találkozót.
A hétvégén sorra kerülő NB I-es mérkőzésen az eddigi segédedző, Máté Csaba irányítja a csapatot, a klub pedig „igyekszik mielőbb megnevezni” az új vezetőedzőt.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére