Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Szoboszlaiéknak már a döntetlen is jó az ukránok ellen

Jánosy Károly

2022.11.02. 18:40

A csapatkapitány, Gulácsi Péter sérülése miatt csak a két magyar válogatott labdarúgót – Szoboszlai Dominik és Willi Orbán – bevetni készülő RB Leipzig és az AC Milan reménykedhet a biztos továbbjutásban a Bajnokok Ligája csoportkör zárónapján. S mindkét gárdának elég jó esélyei vannak.

 

Szoboszlai Dominik, RB Leipzig (b) és David Alaba, a Real Madrid játékosának versenyfutása MTI/EPA/Martin Divisek

 

Nem csoda, hiszen a német és az olasz csapatnak is elegendő a döntetlen a sikerhez. Előbbi a háború miatt a varsói Legia stadionjában „társbérlő” Sahtar Donyeck, utóbbi a San Siróban vendégeskedő Salzburg ellenében próbál továbbjutni.

Részünkről nyilván a lipcseiek mérkőzését kíséri nagyobb figyelem, természetesen Szoboszlai Dominik és Willi Orbán miatt. A német csapat elég gyengén kezdte az idényt, ám a szeptember eleji edzőváltás igencsak jót tett neki. A múlt héten a BL-ben még a Real Madrid skalpját is megszerezte, s ezzel jó eséllyel szállhat harcba az ukránokkal a továbbjutásért. Azért egészen biztosra nem mehetnek, hiszen – még a korábbi tréner irányításával – hazai pályán 4-1-re kikaptak a Sahtartól.

„Néhány éve, még a Mönchengladbach edzőjeként már találkoztam a Sahtarral, de azóta nagyot változott a csapat. Van néhány top játékosuk, köztük Mudryk és Sztyepanenko, szóval nem lesz könnyű a meccs.”
– mondta Marco Rose, a német gárda trénere.

„Nagyon jó a hazai mérlegünk, de kemény meccs vár ránk idegenben a Sahtar ellen. Varsóban is nyerni akarunk, hogy bejussunk a nyolcaddöntőbe!”
– nyilatkozta Willi Orbán a klub honlapján a Leverkusen elleni győztes bajnokijuk után.

Számára egyébként valószínűleg a helyszín, Varsó sem lesz közömbös, hiszen édesanyja lengyel származású, és mielőtt a magyar válogatottban való szereplés mellett döntött, az is felvetődött, hogy a lengyeleket választja.

 

Az egyelőre a csoport élén álló Real Madrid sem focizhat fél gőzzel, mert éles csatát kell vívnia a Celtic-kel, bár az eddig nyeretlen skót együttes aligha okozhat túl nagy gondot Madridban. Bár intő jel a címvédő számára, hogy a hét végén hazai pályán csak 1-1-re futotta az erejéből a spanyol bajnokságban 16. helyen álló Girona ellen. Esélyeit azonban növeli, hogy talán pályára léphet a fáradtság miatt három meccset kihagyó aranylabdás csatár, Karim Benzema.

 

Az E csoportban ki-ki meccset játszik a Milan és a Salzburg. Az olasz bajnoki címvédő jobb helyzetben van, az iksz is elég az üdvösséghez. Az már korábban eldőlt, hogy ebből a négyesből a Chelsea megy tovább elsőként. A G csoportból a Manchester City és a Dortmund már továbblépett, a H-ban az elsőség mellett az a kérdés, hogy a már nyolcaddöntős Paris Saint-Germain és Benfica mögött a Juventus vagy a Maccabi Haifa kerül át az Európa-ligába.

 

Bajnokok Ligája, csoportkör, 6. forduló:

E csoport: Chelsea–Dinamo Zagreb 21:00, Milan–Salzburg 21:00
F csoport: Real Madrid–Celtic 18:45 (Sport2), Sahtar–RB Leipzig 18:45 (Sport1)
G csoport: Manchester City–Sevilla 21:00 (Sport2), Köbenhavn–Dortmund 21:00
H csoport: Juventus–Paris SG 21:00 (M4 Sport), Maccabi Haifa–Benfica 21:00

 

Szeptemberben 1-1-et játszottak az olaszok Ausztriába. A milánói San Siróban azonban alighanem győzni akarnak. Fernando (b) a Salzburg és Fikayo Tomori, a Milan játékosának párharca MTI/EPA/Christian Bruna

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére